Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Oudsbergen: Geen kermis in Meeuwen (17 september 2020)

Dit jaar worden er geen kermissen meer georganiseerd in Oudsbergen. Ook de grote kermis in Mieve, zal niet plaatsvinden. "Het coronavirus slaat immers hard om zich heen", zegt burgemeester Lode Ceyssens. "Ook in Oudsbergen kwamen er de afgelopen week weer veel besmettingen bij."

De beslissing om dit najaar geen kermissen meer te organiseren in Oudsbergen is gebaseerd op onderstaande elementen:

-Het aantal besmettingen steeg de afgelopen dagen fel, ook in Oudsbergen. Met de stijging en de voorspellingen van de virologen lijkt het niet haalbaar om binnen enkele weken kermissen te organiseren waar een pak volk op afkomt.

-Ook al zouden de kermissen doorgaan, dan nog zouden de kermissen nooit dezelfde zijn zoals de Oudsbergenaren dat gewoon zijn.

-Bij de horeca-uitbaters leeft een zekere ongerustheid over hoe ze de horecamaatregelen tijdens de kermisweek zouden kunnen handhaven.

-Meeuwen-kermis kent jaarlijks een toeloop van duizenden mensen, onder wie ook veel niet-Oudsbergenaren. Die toeloop zou in deze omstandigheden een negatieve impact kunnen hebben
op de coronacijfers in Oudsbergen en omstreken.

Ceyssens: "Ik begrijp dat het niet fijn is. Het virus is onze levens gaan beheersen, maar ik hoop dat de inwoners de moed vinden om zich te blijven houden aan de geldende coronamaatregelen."


Bekijk alle artikels uit Oudsbergen