Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

woensdag 25 november 2020

Oudsbergen: Bestuurder vlucht weg van politiecontrole en veroorzaakt botsing in Louwel (14 september 2020)

Politie CARMA voerde zondagavond een verkeersactie uit in drie gemeenten. In Oudsbergen (Louwel/Opglabbeek) kwam het tijdens de actie tot een aanrijding tussen een inspecteur op de motor en een vluchtend voertuig. De inspecteur raakte daarbij gewond.

Zondag voerde Politie CARMA van 13u tot 21u een verkeersactie drugs in het verkeer uit op verschillende plaatsen in Bocholt, Kinrooi en Oudsbergen. Drie bestuurders reden onder invloed van verdovende middelen. Hun rijbewijzen werden ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Een andere bestuurder reed onder invloed van alcohol en was zijn rijbewijs 6 uur kwijt. Vier andere chauffeurs kregen een bekeuring omdat ze hun gordel niet droegen. Twee wagens waren technisch niet in orde en nog drie voertuigen waren niet geldig gekeurd.

Tijdens de controle op de Weg naar As in Opglabbeek trachtte rond 18.30 uur een voertuig de controle te ontvluchten. Een inspecteur met motor zette meteen de achtervolging in. In de Leyssenstraat werd de motorfiets aangereden door de vluchtende bestuurder waardoor de politiemotard tegen een geparkeerd voertuig terecht kwam.

De inspecteur raakte hierdoor gewond en is tijdelijk arbeidsongeschikt. De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf. Politiezone Maasland kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde een PV op voor gewapende weerspannigheid. De schade aan het dienstvoertuig is aanzienlijk.Bekijk alle artikels uit Oudsbergen