Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 februari 2023

Opglabbeek: 45-jarige man uit Opglabbeek overleden na ongeval met vluchtmisdrijf (11 augustus 2019)

Op de Weg naar Gruitrode in Opglabbeek (Oudsbergen) is zondag omstreeks 2.50 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een 45-jarige fietser uit Opglabbeek werd aangereden door een auto en overleefde de klap niet. De bestuurder van de auto is gearresteerd.

Een patrouille van Politie CARMA reed omstreeks 2.50 uur zelf op de Weg naar Gruitrode in de richting van Opglabbeek-centrum, toen ze in de verte een ongeval zagen gebeuren. Bij aankomst ter plaatse troffen ze een fietser aan op de rijbaan. De bestuurder van de auto was verder gereden zonder te stoppen. De politie diende de eerste zorgen toe aan het slachtoffer en verwittigde de medische hulpdiensten. De toestand van de fietser was meteen zeer ernstig en de MUG-arts kon helaas enkel nog het overlijden vaststellen.

Ondertussen werd het signalement van de bestuurder verspreid naar andere politieteams in de omgeving. De wagen en de bestuurder werden even later aangetroffen. De man werd van zijn vrijheid beroofd en de auto werd gerechtelijk getakeld met het oog op verder onderzoek.

"In opdracht van het parket kwamen een verkeersdeskundige, een sporenteam, een wetsdokter en een ballistisch expert ter plaatse. Deze laatste maakte een 3D-scan van de plaats van het ongeval. De Weg naar Gruitrode werd tijdelijk afgesloten in twee richtingen. Het onderzoek naar de concrete omstandigheden is volop bezig", aldus politiezone CARMA.


Bekijk alle artikels uit Opglabbeek