Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Nieuwerkerken: Vijf nieuwe camera's (3 december 2017)

Sinds mei 2016 zijn er op 4 locaties in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken camera's met nummerplaatherkenning (ANPR) in gebruik: op de Tiensesteenweg en Luikersteenweg in Sint-Truiden, op de Steenweg (N80) in Gingelom en op de Diestersteenweg in Nieuwerkerken.

Daarnaast is er ook een mobiele ANPR op een politievoertuig die wordt ingezet bij specifieke verkeers- en controle-acties. Dankzij een doorgedreven samenwerking met alle andere politiezones in Limburg en de federale politie heeft de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken al verschillende misdrijven kunnen ophelderen.

Nu worden er op 5 bijkomende plaatsen ANPR-camera's in gebruik genomen door de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken op volgende locaties:
Hasseltsesteenweg In Sint-Truiden aan de gemeentegrens met Alken;
N80 aan het kruispunt met de Nachtegaal in Sint-Truiden
Kasteelstraat in Jeuk (Gingelom)
Hoogstraat in Vorsen (Gingelom)
Emile Beaudouinstraat in Jeuk (Gingelom).

"Deze ANPR-camera's zullen zowel het inkomend als het uitgaand verkeer permanent monitoren en staan tevens in verbinding met de provinciale server van het communicatiecentrum van de federale politie in Hasselt, waardoor er snel kan worden ingespeeld op verdachte situaties", zegt korpschef Steve Provost. "We zullen dan ook blijven inzetten op moderne middelen en technieken om de veiligheid in de politiezone te blijven verzekeren", aldus burgemeester-voorzitter Veerle Heeren.

Bekijk alle artikels uit Nieuwerkerken