Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Nieuwerkerken: Dag van de Motorrijder op zondag 26 maart (22 maart 2017)

Op zondag 26 maart organiseert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), in samenwerking met de politiezones Limburg Regio Hoofdstad, Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, Kanton Borgloon en Tongeren - Herstappe, de Dag van de Motorrijder. "Met deze Dag van de Motorrijder willen wij dan ook het startschot geven van het nieuwe motorseizoen", zegt Steve Provost, korpschef van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken. "Samen met onze collega's van Limburg Regio Hoofdstad, Kanton Borgloon en Tongeren - Herstappe willen wij motorrijders aan het begin van het seizoen enkele nuttige tips and tricks geven om opnieuw veilig de baan op te gaan."

Daarnaast verlenen ook enkele andere partners zoals de provincie Limburg, het Centrum voor Motorbeheersing Tongeren en Mobiele Seingevers vzw hun medewerking aan het initiatief.

"De cijfers tonen aan dat zo'n sensibiliseringsdag nog steeds broodnodig is", zegt Philip Pirard, korpschef van de politie Limburg Regio Hoofdstad. "In de vier deelnemende politiezones vonden er het afgelopen jaar 35 verkeersongevallen met gewonden plaats waarbij motorrijders betrokken waren. Uiteraard kunnen we niet alle ongevallen vermijden maar wanneer motorrijders hun rijvaardigheden goed onderhouden en zorgen dat hun motor technisch volledig in orde is, neemt de kans op een ongeval al aanzienlijk af."

Op 26 maart kunnen motorrijders van 9 ur tot 16 uur terecht op de terreinen van de fruitveiling Belorta in Borgloon voor de Dag van de Motorrijder. "Ze kunnen hier onder andere gedurende een uurtje hun rijvaardigheden opfrissen op een afgesloten parcours," zegt Rohnny Maes, korpschef van de politiezone Kanton Borgloon. "Daarnaast krijgen de motards nuttige tips and tricks mee tijdens een korte theoretische uiteenzetting." Deelnemers kunnen ook een kleine technische controle van hun motor laten uitvoeren.

"Er zullen ook verschillende rondritten vertrekken", zegt Jef Byloos, waarnemend korpschef van de politiezone Tongeren - Herstappe. "Geïnteresseerde motorrijders kunnen een tocht van ongeveer 60 kilometer maken doorheen Haspengouw." De tocht wordt begeleid door Mobiele Seingevers en motards van de politiezones.

INFO
Facebookpagina http://www.facebook.com/dagvandemotorrijder

Bekijk alle artikels uit Nieuwerkerken