Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Nieuwerkerken: Cynthia Geenen uit Kozen wil Schoonste Boerin van Vlaanderen worden (15 december 2016)

Cynthia Geenen van Stal Ter Koze uit Kozen (Nieuwerkerken) neemt deel aan de verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen. Cyntia is 38 jaar. "Stal Ter Koze is een zorgboerderij en een hippisch centrum. Mijn kinderen hebben mij ingeschreven, ze vonden deze verkiezing echt iets voor mij", reageert Cynthia. "Ik ga niks voorbereiden laat alles op me afkomen. Het boerenleven in de kijker zetten, daar doe ik het voor en zeker voor de zorgboerderijen." Als je Cynthia wil volgen en steunen, volg haar dan op de Facebookpagina Cynthia Geenen voor Schoonste Boerin van Vlaanderen.
De verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen is al aan haar zevende editie toe. Organisator Field Communication startte in 2002 met dit concept om dringend enkele landbouwclich├ęs bij te spijkeren. "Gelukkig is het beeld van de klompendragende boerin die over het erf marcheert ondertussen wat bijgeschaafd. Maar de boerenstiel blijft voor de meeste niet-landbouwers toch een ver-van-mijn- bedshow. En onbekend is onbemind. Daarom zoeken we via deze verkiezing een moderne boerin als spreekbuis om het vak te promoten."

"Bij onze zoektocht naar de nieuwe Schoonste Boerin testen we de dames op doortastendheid, mondigheid, spontaniteit en op het bezit van een weldoordachte kijk op de land- en tuinbouwsector. Voeg hierbij nog een stevige portie charisma en pr├ęsence, en je hebt het profiel van een geschikte kandidate voor de eretitel Schoonste Boerin van Vlaanderen."

De 9 kandidates -waarvan 1 uit Limburg- van de nieuwe lichting vormen een veelzijdige bende. Ze komen uit verschillende sectoren en zijn van uiteenlopende leeftijden: van sierteler tot varkenshouder, van 20 tot 38 jaar. Wat hen wel stuk voor stuk typeert is hun duidelijke visie op de landbouw. Het zijn vurige madammen die trots zijn op hun vak. Uiteindelijk zal de Schoonste Boerin 2017-2018 twee jaar lang de ambassadrice van de Vlaamse land- en tuinbouw zijn en meer specifiek van de vele boerinnen en tuiniersters die Vlaanderen telt.

De verkiezing en de praktische proeven zullen plaatsvinden tijdens Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen op 12 en 13 januari. Op 14 januari volgt de verkiezingsavond De Schoonste Boerin van Vlaanderen 2017-2018.

De Schoonste Boerin van Vlaanderen wint een John Deere Tractor en mag samen met de winnaressen van zilver en brons en de winnares van de publieksprijs op reis.


INFO
http://www.stal-ter-koze.be


Bekijk alle artikels uit Nieuwerkerken