Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Neerpelt: Herdenking Wapenstilstand in elke deelgemeente (8 november 2019)

Maandag 11 november is het Wapenstilstand. Dat wordt ook in Pelt herdacht. Daarbij blijven de tradities van de verschillende herdenkingsplechtigheden in de deelgemeenten behouden. De programma’s zien er als volgt uit:

Sint-Huibrechts-Lille: Na de eucharistieviering van 9 uur is er een bloemenhulde aan het monument en toespraken in het ontmoetingscentrum.

Lindel-Hoeven : 10.00 uur Bloemenhulde aan het monumentje voor de gesneuvelden in de Parkstraat.

Neerpelt-Centrum: 10.30 uur Samenkomst aan Sooi Willems-Plein en om 10.45 uur vertrek van de stoet naar de St.-Niklaaskerk onder begeleiding van politie, Koninklijke fanfare Dommelgalm en leden van de brandweer.

11.00 uur Herdenkingseucharistieviering in de St.-Niklaaskerk. Aansluitend gaat het in stoet naar het Vredesmonument in de Norbertinessenlaan voor de bloemenhulde, Te Velde en de volksliederen. Er wordt afgesloten met een receptie in zaal Dommelgalm.

Overpelt-Centrum: 10.30 uur Eucharistieviering in de St.-Martinuskerk. Na de mis wordt een stoet gevormd en die onder begeleiding van Koninklijke Fanfare Nut & Vermaak naar het Standbeeld van de Gesneuvelden trekt. Daar is er een bloemenhulde, wordt de Last Post geblazen en speelt de fanfare de volksliederen. Afsluitend gaat het in stoet naar het gemeentehuis, Oude Markt 2, voor een receptie. Receptie, Oude Markt 2, 3900 Pelt


Bekijk alle artikels uit Neerpelt