Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Neerpelt: 234.000 euro steun voor 13 Limburgse jeugdverblijven (19 augustus 2019)

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 234.000 euro in 13 Limburgse jeugdverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf moderner, gezinsvriendelijker en/of brandveiliger maken voor een breder publiek.

"Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen," zegt Weyts. "Ik wil toerisme binnen het bereik van elke Vlaming brengen. Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiƫle steun."

Weyts investeert daarom verder in een kwaliteitsvol aanbod aan jeugdverblijven in Vlaanderen en kent dit keer 234.151 euro toe aan 13 Limburgse jeugdverblijven. De uitbaters kunnen met die steun kindvriendelijke, moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren. Vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen voorziet zo een nieuwe vloer en belijning in de sportzaal en het Mechels Bos krijgt zandbakken en nieuwe speeltoestellen. In Lommel legt Chiroheem Jonathan bijvoorbeeld de laatste hand aan een nieuwe sanitaire ruimte met gescheiden douches voor jongens en meisjes en ze verhogen de brandveiligheid.

Bekijk alle artikels uit Neerpelt