Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Neerpelt: Pelt zet in op buurtwerking (23 mei 2019)

Op vrijdag 24 mei is het Europese Dag van de Buren en dat gaat ook in Pelt niet onopgemerkt voorbij. Het gemeentebestuur wil blijven inzetten op levendige dorpen en aangename buurten. Zowel in Neerpelt als in Overpelt kregen buurtverenigingen op verschillende momenten een duwtje in de rug van het gemeentebestuur. In Neerpelt kregen de gekende buurtverenigingen die zich aanmeldden tijdens de Dag van de Buren het bezoek van de ijskar, in Overpelt kon men een feestcheque ter waarde van 150 euro aanvragen. Dit bedrag was dan te besteden aan materialen voor een buurtfeest, zoals tenten, servies en animatie.

Ook door het uitlenen van materiaal, een springkasteel, speelstraten e.d. moedigden de gemeenten de buurten aan om samen te komen en elkaar te ontmoeten.

"Omdat we het belangrijk vinden om de buurtwerkingen te blijven stimuleren, laten we de initiatieven die voorheen in Neerpelt en Overpelt werden genomen, ook dit jaar doorgaan. Zo krijgen de gekende buurtverenigingen uit Neerpelt op vrijdag 26 mei tijdens de Dag van de Buren het bezoek van de ijskar, terwijl de buurtverenigingen uit Overpelt een feestcheque kunnen aanvragen", zegt schepen van dorpenbeleid Raf Drieskens.

In het overgangsjaar 2019 blijft alles nog één keer bij het oude zodat er geen enkele buurt op achteruit gaat. Intussen werkt het gemeentebestuur aan nieuwe initiatieven en een regeling die uniform is voor alle Peltse buurten.


Bekijk alle artikels uit Neerpelt