zaterdag 15 juni 2024

Meeuwen-Gruitrode: Meer dan 10.000 bezoekers voor Expo Wolven in Limburg (4 september 2019)

Vanaf woensdag 4 september kunnen bezoekers in stad Peer terecht voor de Pop-up Expo Wolven in Limburg. De initiatiefnemers informeren inwoners en bezoekers en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. De opgezette wolf Roger is er te zien. De toegang is gratis. Meer dan 10.000 geïnteresseerden kwamen de voorbije maanden al naar Roger kijken.

In de Commanderij van Gruitrode in Oudsbergen bezochten in mei en juni 4.206 mensen de reizende tentoonstelling. In de Soeverein in Lommel was het nog drukker: daar bezochten in juli en augustus maar liefst 6.000 bezoekers Wolven in Limburg.

In stad Peer zouden van 4 september tot 20 oktober wel eens alle bezoekersrecords kunnen sneuvelen: op dit moment registreerden al 54 groepen een Expo-gids: goed voor 1167 Limburgse leerlingen: indrukwekkend en alvast veelbelovend voor de komende periode.

Via de reizende expo Wolven in Limburg worden bezoekers geïnformeerd over de aanwezigheid van wolven in Limburg. Je krijgt er antwoorden op vragen als: ‘Hoe kan je wolven herkennen? Wat eten ze? Wat betekent de terugkeer van de wolf? Waarom kiezen ze voor Limburg?’ Op basis van ervaringen uit het buitenland zijn er tips over hoe mens en dier met elkaar kunnen samenleven en hoe je als veehouder je vee kan beschermen. Een belangrijke doelgroep zijn kinderen. Voor hun zet de expo onder andere in op interactie, educatie en worden de zintuigen geprikkeld. De initiatiefnemers rekenen er dan ook op dat heel wat scholieren de expo zullen bezoeken.

Wolven in Limburg bezoeken kan perfect op eigen houtje. Voor wie echter nog meer te weten wil komen over wolven, werden speciale gidsen opgeleid. Deze kunnen geboekt worden via de website http://www.bosland.be om groepen door de expo te begeleiden of om extra info te geven. Scholen en jeugdverenigingen kunnen een geleid bezoek gratis reserveren.

INFO
https://www.bosland.be/gastvrij-bosland/agenda/pop-up-expo-wolven-in-limburg/205/

Bekijk alle artikels uit Meeuwen-Gruitrode