Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Meeuwen-Gruitrode: Zwembad met cafetaria in sportzone Meeuwen (6 mei 2019)

In de sportzone van Meeuwen komt een trampolinepark, een zwembad met cafetaria en een gevechtssportzaal. Zo wil de Waterrat Zwemschool uit Bree een instructiezwembad bouwen voor zwemlessen, een woning en cafetaria. Initiatiefnemer Bart Sweron van De Waterrat geeft meer uitleg over zijn plannen in Meeuwen.

"Als alles volgens plan en afspraken verloopt, zou de start van de bouw voor midden 2020 zijn. Het project zou dan tegen begin 2021 worden afgewerkt en geopend", verduidelijkt Bart aan de redactie van Limburgnieuws.be.

Er komt een zwembad van 20 meter bij 6 meter en een watergewenningsbad van 5 meter bij 4 meter.

"11 jaar geleden kregen de idee├źn een eerste concrete vorm in het neerpoten van een klein overdekt instructiebad in mijn tuin. Het werd snel duidelijk dat ik met mijn project tegemoetkwam aan een behoefte van heel wat ouders. Mijn pedagogisch instructiebad, De Waterrat, werd vanaf het begin een veilige thuishaven voor ouders en hun kinderen. Er wordt zwemles gegeven op maat van de natuurlijke aanleg van ieder kind. Daarom is De Waterrat nu gekend voor zijn kindvriendelijke kwaliteitslessen. Maar jammer genoeg ook met lange wachttijden. Met de vernieuwde waterrat in de sportzone te Meeuwen, wil ik meer ouders en hun kinderen kunnen helpen zonder op de filosofie rond het zwemgebeuren in te boeten. Het hoofddoel blijft aangepaste zwemlessen geven."

Bart Sweron: "Er is ook plaats voor bijkomende activiteiten zoals babyzwemmen, aquajogging en andere zwembad-gerelateerde activiteiten. Het gaat geen attractiebad worden met glijbanen. Door de week worden er uren vastgelegd voor het schoolzwemmen en voorzien we ruimte om op bepaalde tijdstippen vrij te komen zwemmen. Daarnaast wil ik ook de voor- en nazorg doen, iets waar in mijn huidige infrastructuur geen tijd en plaats voor is. Watergewenning en vervolmaking in kleine gedifferentieerde groepjes zullen in de nieuwe Waterrat tot de mogelijkheden behoren."

Naast het zwembad en het trampolinepark, komt er nog een derde nieuwe sport naar de Meeuwse sportzone. Judoclub Gruitrode organiseert nu lessen in de sporthal in Meeuwen, maar wil een eigen gevechtssportzaal bouwen.

Het gemeentebestuur gaat intussen op zoek naar een ontwerper om de nieuwe wegenis en parking uit te tekenen. Het ereloon daarvoor wordt geraamd op ongeveer 60.000 euro.


Bekijk alle artikels uit Meeuwen-Gruitrode