Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Media: Kamal Kharmach helpt ook Limburgse ondernemers in moeilijkheden (10 januari 2024)

Andermans zaken is helemaal terug. Ook in het derde seizoen gaat Kamal Kharmach onverminderd door met zijn missie: ondernemers in moeilijkheden helpen. Want met de energiecrisis en de torenhoge inflatie staan onze kleine ondernemingen meer dan ooit onder druk. En dus is er ook dit seizoen veel werk aan de winkel, goed voor acht nieuwe afleveringen.

Andermans zaken: vanaf 18 januari elke donderdag om 20.45 uur op VRT 1 en op VRT MAX.


Aflevering 1: Brouwerij Hof ten Dormaal (18 januari)

Aflevering 2: MAU kattencafé - LIMBURG (25 januari)
Populair in Japan, maar nu ook meer en meer aanwezig in onze steden: kattencafés. Zo ook in Genk, waar het jonge koppel Dries en Yeliz het allereerste Limburgse kattencafé opende. Ze gaven hun goedbetaalde job in het onderwijs op om hun grote droom na te jagen: een gezellige koffiebar waar het goed toeven is in het gezelschap van hun katten. Maar de zaak draait vierkant. En dat begint te wegen, want zolang hun kattencafé niet draait, zetten ze hun leven on hold en dat is hun kinderwens. Er staat dus veel op het spel en dus zet Kamal de grote middelen in: hij lanceert een groot marktonderzoek om zo alle informatie te verzamelen om dit concept de juiste richting uit te sturen. En dat belooft een hele klus te worden, want naast een kattenplek is dit ook een vegan-koffiebar, en daar zijn niet alle klanten even wild van.

Aflevering 3: Vzw Zorgboerderij Huppeldepup (1 februari)

Aflevering 4: M Car Tech (8 februari)

Aflevering 5: Lent (15 februari)

Aflevering 6: Voerke Ijs - LIMBURG (22 februari)
Kamal wandelt voor Andermans zaken de fabriekspoorten binnen van een Limburgs ijsfabriek, Voerke Ijs, het allergrootste bedrijf in drie seizoenen. Hier staat een warme familie aan het hoofd, maar papa Guido en mama Sandra slagen er niet in om het bedrijf op de rails te krijgen. Nochtans is de inzet groot, want ondanks de grote volumes ijs die dagelijks van de band rollen richting buitenland, draait dit bedrijf de laatste jaren amper winst, ook al werkt de familie dag en nacht. Kamal moet dus dringend het geweer van schouder veranderen: ze moeten met hun ijs de Limburgse markt veroveren, én de nieuwe generatie, dochter Silke, moet het roer overnemen. En dat is nog maar het begin, want er wacht haar nog de deal van haar leven: een pitch bij Lunch Garden, goed voor een afzet van 62 restaurants over het hele land.

Aflevering 7: Toys4kids (29 februari)Kamal Kharmach helpt opnieuw ondernemers in moeilijkheden in Andermans zaken: van kattencafés ​ over ijsjes tot speelgoed
Foto: VRT

Bekijk alle artikels uit Media