Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Media: De speeltijd is voorbij: nieuw seizoen Kamp Waes (2 januari 2024)

Vanaf zondag 14 januari is het zover: Kamp Waes keert terug voor een veelbelovend en buitengewoon straf seizoen. Fly en co gooien opnieuw hun deuren open en gewone burgers storten zich op een waanzinnig avontuur. En deze keer is de speeltijd echt voorbij. Tom Waes volgt hoe zijn kandidaten een uitzonderlijke opleiding van de Belgische Special Forces tot een goed einde proberen te brengen en de grenzen van hun fysieke en mentale kracht opzoeken. De grote vraag blijft: wie van hen overleeft Kamp Waes? ​

Tom Waes: "Uit meer dan 3.000 inschrijvingen heb ik uiteindelijk 15 kandidaten geselecteerd met elk een heel eigen profiel. Het is een erg diverse cast van tien mannen en vijf vrouwen geworden. De jongste kandidaat was tijdens de opnames amper 20 jaar oud, de oudste 52. Er zit een gewichthefster tussen en een politieagent, maar ook een chirurge en een wereldkampioen kickboksen. Er zitten zelfs een broer en een zus tussen. En eerlijk? Ik ben ervan geschrokken hoe hard mijn 15 kandidaten zich hebben gesmeten."

Ook voor Special Forces-instructeur Fly was de voorbereiding van het nieuwe seizoen behoorlijk uitdagend. Dit seizoen mocht het allemaal nog een stapje verder gaan dan drie jaar geleden.

Fly: "Het eerste seizoen was voor iedereen een verrassing. Voor de kandidaten in de eerste plaats - zij hadden geen idee wat er op hen afkwam - maar zeker ook voor ons. Als getrainde militairen hadden we geen idee hoe gewone burgers om zouden gaan met al de uitdagingen die wij voor hen in petto hadden. Maar na de eerste reeks van Kamp Waes wisten we dat nieuwe kandidaten zich beter zouden voorbereiden. Zo konden we nu veel meer focussen en selecteren op kandidaten hun kaartleestechnieken en oriƫntatieskills bijvoorbeeld. Een bijzonder belangrijk onderdeel in de echte Special Forces-opleiding. Het gaf ons het vertrouwen om een nog steviger en uitdagender programma in elkaar te steken voor deze nieuwe lichting. En dat hebben we dan ook gedaan."

Ook Ilias uit Gingelom (Limburg) doet mee. Ilias is een enthousiaste spierbundel met een gouden hart. Hij werkt al 9 jaar bij de verkeersdienst van politiezone Druivenland. Ilias staat bij zijn collega's bekend als een onvoorwaardelijke teamplayer met een afkeer voor onrecht en het hart op de tong. Ilias is een absolute sfeermaker. Vroeger tijdens zijn bokswedstrijden, bij zijn voetbalclub, maar ook bij het uitgaan. Hij werkte een tijdje als danser in discotheken.Het nieuwe seizoen van Kamp Waes belooft dus nog straffer, spannender en onvoorspelbaarder te worden dan het vorige. Wil je weten hoe het Tom en zijn kandidaten vergaat? Daarvoor moet je vanaf zondag 14 januari afstemmen op VRT 1. Kamp Waes: vanaf 14 januari elke zondag om 20.00 uur op VRT 1 en VRT MAX. Foto: VRT

Bekijk alle artikels uit Media