Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Media: VRT 1 viert 70 jaar tv met speciale uitzending (31 oktober 2023)

Vandaag staat niet alleen in het teken van griezelen voor Halloween, maar ook van nostalgie. Het is exact 70 jaar geleden sinds de allereerste televisie-uitzending in Belgiƫ op de buis kwam. Een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbijgaat. Voor de gelegenheid brengt VRT 1 vandaag in de plaats van Iedereen Beroemd een bijzondere uitzending met tv-icoon Luc Appermont.

Zeven decennia geleden konden Belgen voor het eerst genieten van Vlaamse televisie. Luc Appermont blikt terug op die 31 oktober 1953 en springt telkens tien jaar verder in de tijd. In een aangepast decor en gekleed in de stijl van toen brengt hij heden en verleden samen.

Zo dook er in 2003 bij Blokken regelmatig een verklede man op in de achtergrond, die voor de uitzending graag even terugkeert en een gastoptreden maakt. We gaan ook terug naar 1973, toen de energie- en olieprijzen al volop in het nieuws zaten. De coach van Iedereen Beroemd reist terug naar het verleden en geeft enkele tips om de toekomst te veranderen. En welk jaar het ook is, schermgezichten beleefden allemaal dezelfde spanning bij hun eerste uitzending, onder hen Goedele Wachters en Niels Destadsbader als nieuwsanker en Ketnet-wrapper.

Special 70 jaar tv: dinsdag 31 oktober om 19.45 uur op VRT 1Foto: Limburgnieuws.be

Bekijk alle artikels uit Media