Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 27 september 2022

Media: VRT laat je genieten van een prikkelend zomeraanbod (15 juni 2022)

Knaldrang is er bij jong en oud. Daarom pakt VRT deze zomer uit met heel wat spetterende evenementen, knallende radio, straffe programma's, spannende podcasts, sport en zes weken lang Zomerhit aan de Belgische kust.

Wie zomer zegt, zegt muziek, sfeer en veel optredens. Zomerhit is al jarenlang een hoogtepunt dat toont wat onze Vlaamse artiesten allemaal in hun mars hebben. En dit jaar is het muziekfeest groter dan ooit, want Radio 2 en Eén slaan de handen in elkaar voor zes weken lang plezier, van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus. Zowel op radio en televisie als online.

Radio 2 is elke dag van de partij, met veel muziek, zomerse verhalen en een kijkje achter de schermen van de televisie-uitzendingen. Ann Reymen, Caren Meynen en Daan Masset dompelen je helemaal onder in zomerse sferen. Dit jaar worden twintig artiesten van bij ons genomineerd voor de Zomerhit-trofee. Die komen allemaal langs bij Radio 2 en treden ook op.

Eén maakt zes spetterende televisie-uitzendingen, met de twintig genomineerden. Op het einde van de zesde show weten we wie de grote winnaar is. Maar er is nog veel meer dan dat. Zomerhit-winnaars van vroeger komen hun grote successen nog eens zingen. Er zijn verrassende duetten en er komen ook internationale kleppers langs om de Belgische kust in de fik te steken. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn de presentatoren van dienst.

Radio 2 maakt de twintig genomineerden bekend vanaf maandag 4 juli. Daarna is het aan de luisteraars van Radio 2 en kijkers van Eén. Door te stemmen bepalen zij wie er op zaterdag 20 augustus met de trofee naar huis gaat.

Van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli komt Zomerhit naar De Panne, van maandag 25 juli tot en met zaterdag 6 augustus naar Bredene en van maandag 8 augustus tot en met zaterdag 20 augustus naar Blankenberge. Iedere dag kun je tussen 10 en 20 uur een kijkje nemen aan de Radio 2-studio. Je favoriete radiopresentatoren zijn erbij, samen met een hele reeks bekende gasten.

Wanneer de televisieshows worden opgenomen, is het ook 's avonds feest. Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli is dat zo in De Panne, op woensdag 27 en donderdag 28 juli in Bredene en op donderdag 11 en zaterdag 20 augustus in Blankenberge, telkens rond 20.30 uur. De opnames zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom, want geen zomer zonder Zomerhit.

11 juli, de Vlaamse feestdag, wordt bij Eén traditiegetrouw een avond vol Vlaamse muziek en topartiesten van hier met Vlaanderen feest. De muziekshow wordt vanaf 19 uur live vanop de Grote Markt in Antwerpen gepresenteerd door Peter Van de Veire. Iedereen is welkom. Thuis kun je de show volgen op Eén en VRT NU vanaf 20.25 uur. Onder andere Clouseau, Pommelien Thijs, Willy Sommers, Regi & Emma Heesters, K3, Metejoor & Snelle, en Camille zorgen voor een feestelijke avond met heel wat muzikale verrassingen.

Ook Radio 2 viert mee. Op Radio 2 Bene Bene op DAB+ kom je vanaf 9 uur 's ochtends te weten hoe Vlaanderen feest of zich voorbereidt op de festiviteiten. Tussen 12 en 13 uur volgt Kim Debrie alles mee vanop de zeedijk in De Panne. En vanaf 13 uur hoor je er de Radio 2 Bene Bene 100, de honderd favoriete songs uit Vlaanderen, live vanop de Grote Markt in Brussel. Met tussen 18 en 20 uur een heel bijzondere finale: Radio 2 Bene Bene vanop de Grote Markt in Brussel én Radio 2 vanuit De Panne, samen live in één programma, zowel te beluisteren op Radio 2 als op Radio 2 Bene Bene. Tussen 20u en 22u gaat het feest nog door op Radio 2 met Brussel Danst!, een programma over de festiviteiten in Brussel, opnieuw live vanop de Grote Markt. ​

En ook dit jaar liet Radio 2 een Vlaanderen Feestlied maken. Het nummer Als De Zon Schijnt gaat op woensdag 22 juni in première in De Madammen.

Ook deze zomer gaat Vlaanderen opnieuw op zoek naar De stoel, al voor het vijftiende jaar op rij. Wie De stoel op televisie spot en de plek herkent, mag zich ernaartoe reppen met het juiste voorwerp. De eerste die in de stoel zit, wint een mooie prijs. Elke dag is er alvast een eerste luistertip te horen in Radio 2 aan zee op Radio 2, tussen 10 en 12 uur. De eerste uitzending van De stoel is op maandag 27 juni te zien, maar de eerste opgave is al vrijdagavond 24 juni te ontdekken op Eén.

De Ketnetters kunnen opnieuw een zomer lang genieten van de Ketnet Zomertour.
Ook de radiozenders van VRT hebben deze zomer heel wat in petto.


Bekijk alle artikels uit Media