Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Media: 6000 vrijgezellen kandidaat voor First Dates (10 november 2021)

Het populaire First dates-restaurant opent opnieuw de deuren op Eén. Vanaf dinsdag 23 november wagen vrijgezellen uit heel Vlaanderen weer hun kans in de zoektocht naar ware liefde. Tijdens een romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot leren de singles elkaar beter kennen en laten ze dieper in hun hart kijken.

Nieuw dit jaar: First dates teens. Deze reeks van zeven afleveringen werd ingeblikt ter ere van De Warmste Week. Twee afleveringen zullen op 20 en 21 december te zien zijn op antenne, voor de vijf andere kan je vanaf dan op VRT NU terecht.

Gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen zijn opnieuw van de partij in het nieuwe seizoen van First dates en ontvangen de gasten met liefde, goede raad en een luisterend oor. Maar wie goed kijkt, spot ook direct een nieuw gezicht: Ferdy. Na zijn deelname als dater aan de editie van vorig jaar, vervoegt de half-Marokkaanse, half-Perzische, goedlachse Limburger dit jaar de crew van het First dates restaurant. Een parcours dat zijn voordelen heeft, want Ferdy weet als geen ander hoe de zenuwen door het lijf van de daters gieren en wat er door hun hoofd gaat. Aan zijn date met Giuseppe in seizoen twee heeft hij geen lief overgehouden, maar hij blijft een eeuwige romanticus.

Ferdy: "Wanneer ik een verliefd koppeltje op straat zie lopen, kan ik alleen maar denken: ik wil dat ook. Ik geloof nog steeds in de liefde en ik vind het iets heel moois. Het komt wel voor mij."

Enkele cijfers
Liefde laat zich niet vatten in cijfers, maar in het geval van dit derde seizoen van First dates zijn er toch een paar nummers het vermelden waard.

-Liefst 6.000 liefdezoekers schreven zich in voor dit derde seizoen. 220 van hen kwamen daadwerkelijk eten in het restaurant, wat resulteerde in 110 verfilmde dates.

-Witse is met zijn 18 lentes de jongste dater. De 79-jarige Julien mag zich trots de oudste dater van het gezelschap noemen.

-29% van de inschrijvers komt uit Antwerpen, 25,1% uit Oost-Vlaanderen en 17,6% uit West-Vlaanderen. In Vlaams-Brabant en Limburg zijn ze duidelijk gelukkiger in de liefde, want daar kwamen, respectievelijk, slechts 12,8% en 11,5% van de inschrijvers vandaan.

-Van de inschrijvers is 53% man, 46% vrouw en 1% X. Net geen 8% van de inschrijvers identificeert als LGBTQ+.

INFO
First dates is vanaf 23 november elke dinsdag om 21.40 uur te zien op Eén. First dates teens is vanaf 20 december te zien op antenne en op VRT NU.First Dates is terug met een gloednieuw seizoen en een teens-versie
Foto: VRT

Bekijk alle artikels uit Media