Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Media: VRT-radiobereik groeit, Radio 2 houdt koppositie stevig vast (19 oktober 2021)

Radio 1 ziet zijn marktaandeel stijgen naar 8,3 procent, onder meer dankzij een intense sportzomer. Radio 2 houdt zijn koppositie stevig vast met een marktaandeel van 29,1 procent en elke dag 1,2 miljoen luisteraars. Studio Brussel ziet zijn community groeien met 40.000 luisteraars, het marktaandeel groeit van 8 naar 8,7 procent.

Jongerenzender MNM bereikt elke dag ruim 540.000 luisteraars en behoudt daarmee de band met z'n jonge publiek. Klara groeit van 2,2 naar 2,4 procent marktaandeel. De cijfers gaan enkel over het live luisteren.

De mooie luistercijfers voor afgelopen zomer doen de radiomakers bij de VRT uitkijken naar het vervolg van dit najaar.

"We zien al onze radionetten in bereik groeien en dat in een uitdagende markt", zegt Els Van de Sijpe, manager VRT-radio&audio. "Ondertussen zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Want na anderhalf jaar radio maken vanuit onze studio's kunnen we weer doen waar live radio zo goed in is, ons publiek bijeenbrengen en verbinden, met radio-acties, met evenementen en kleine en grote muzieksessies. Van I want to dance again van Studio Brussel tot Iedereen Klassiek van Klara in Brugge. Van een groot radiofeest voor de winnaar van De Strafste School van MNM eind deze maand tot De Warmste week van VRT in Mechelen en in heel Vlaanderen."


VRT-radiobereik groeit, Radio 2 houdt koppositie stevig vast - VRT

Bekijk alle artikels uit Media