woensdag 27 oktober 2021

Media: Een zomer vol sport, muziek en ontspanning (26 juni 2021)

Deze zomer valt er op Eén veel sport, muziek en ontspanning te beleven. Naast de uitgebreide verslaggeving van het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen, is er de olympische avondshow Van hier tot in Tokio in Oostende met Karl Vannieuwkerke.

Op de Vlaamse feestdag is er opnieuw de vaste afspraak met het muziekprogramma Vlaanderen feest, in augustus komt Radio 2 Zomerhit terug. In het nieuwe programma Vlaanderen herleeft volgt Eric Goens mensen voor en achter de schermen van de muzieksector tijdens de heropstart na COVID-19, en blikt hij samen met hen terug op hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd. En er is ook weer een stevige portie ontspanning met het zesde seizoen van Switch, de terugkeer van De stoel, en onder meer enkele populaire rubrieken uit Iedereen beroemd: The American dream XL en Op kot XL.

Een dag na de finale van het EK voetbal reist Karl Vannieuwkerke en zijn ploeg van Villa Sporza recht naar de Ronde van Frankrijk. Vanaf maandag 12 juli maken ze er een week lang Vive le Vélo tijdens de slotweek van de Tour. Maar ook voordien wordt er aandacht aan de Tour besteed. Dat gebeurt in Villa Sporza - Tour op verschillende dagen vanaf 26 juni tot 11 juli.

Villa Sporza - Tour: vanaf 26 juni rond 20.10 uur op Eén - Vive le Vélo: vanaf maandag 12 juli om 21.20 uur op Eén

Afgelopen seizoenen kwamen er heel wat topsporters langs in Het huis en kregen we een unieke inkijk in hun leven. Deze zomer valt opnieuw te genieten van deze afleveringen. Zo komt ex-Red Flame Imke Courtois (donderdag 24 juni) aan bod, voormalig veldrijder Sven Nys (woensdag 30 juni), wielrenner Wout Van Aert (donderdag 1 juli) en koningin van de atletiek en olympisch kampioene Nafi Thiam (maandag 19 juli).

Net voor de start van de Spelen brengt Eén twee bijzondere documentaires: een over Ann Wauters en een over Nina Derwael. Op woensdag 21 juli kruip je in het hoofd van Ann Wauters en volg je de weg die ze samen met de Belgian Cats aflegt richting kwalificatie voor de Olympische Spelen. Op donderdag 22 juli volg je de weg van Nina Derwael. In januari 2020 richtte Nina Derwael, samen met het volledige team Belgym, het vizier op de Olympische Spelen van Tokio. De voorbereiding zou doorkruist worden door corona, uitgestelde Spelen, blessures, en door een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de gymnastiekfederatie. Inge Van Meensel volgt vanop de eerste rij de turbulente aanloop naar wat het hoogtepunt moet worden in de carrière van de Belgische gymnastes.

Documentaire rond Ann Wauters: op woensdag 21 juli om 21.20 uur op Eén - Documentaire rond Nina Derwael: op donderdag 22 juli om 21.20 uur op Eén


Bekijk alle artikels uit Media