Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

dinsdag 19 oktober 2021

Media: Beleef het Eurovisiesongfestival bij de VRT (8 mei 2021)

Na een jaartje overslaan is het eindelijk zover: de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival. Belgische trots Hooverphonic vertegenwoordigt ons land in Rotterdam tijdens een aangepast, maar nog steeds spetterend live muziekspektakel.

Beleef een hele week lang alles van het Eurovisiesongfestival bij de verschillende radio- en televisienetten van de VRT. Eén, MNM en Radio 2 geven een unieke blik achter de schermen van het grootste liedjesfestival in Europa, volgen onze Belgische inzending Hooverphonic op de voet, en zorgen tussendoor voor heel wat muzikale Eurovisie-verwennerij. Ook VRT NWS geeft vanuit Rotterdam regelmatig updates over de wedstrijd. En op VRT.be duikt kenner André Vermeulen dan weer op het rijke VRT-archief voor de meest markante preselecties en Belgische inzendingen uit 65 edities van het Eurovisiesongfestival.

Bij Eén zit je op de eerste rij om het Eurovisiesongfestival live te volgen. Zowel de halve finales op dinsdag 18 mei (met Hooverphonic) als donderdag 20 mei en de finale op zaterdag 22 mei zijn live te volgen op Eén en via VRT NU. De drie shows worden professioneel van commentaar voorzien door Peter Van de Veire.

Vlak voor de twee halve finales brengt Eén bijzondere specials om al in de juiste sfeer te komen. Net voor Hooverphonic op dinsdag 18 mei de Belgische eer verdedigt in de eerste halve finale, kunnen kijkers afstemmen op De weg naar Rotterdam: een documentaire waarin we de band volgen tijdens de voorbereidingen op hun grote Eurovisie-avontuur. Voor de tweede halve finale, op donderdag 20 mei, is er Songfestival Ahoy! Daarin ontdekken we hoe enkele bekende Eurovisiesongfestivalfans, samen met hun vrienden of huisgenoten, de eerste halve finale vanuit hun eigen gezellige cocon beleefden. Ze supporteren, becommentariëren en reageren op alles wat Rotterdam hen die avond voorschotelde.

Ook op woensdag 19 mei zit er een flinke dosis Eurovisie op Eén: die avond gaat Cath Luyten in Buurman, wat doet u nu? langs bij Sandra Kim. Zij kon de enige Belgische overwinning tot nu toe op haar naam schrijven, intussen 35 jaar geleden.

Daarnaast is de Eurovisie-film Fire Saga te zien op Eén op zaterdag 15 mei.

Ook online is het Eurovisiesongfestival te volgen bij Eén. Op één.be en de sociale media van Eén vind je exclusieve video's achter de schermen bij het Eurovisiesongfestival, van onze kandidaat Hooverphonic en van commentator Peter Van de Veire. Benieuwd naar de concurrerende nummers? Op een.be/scoreblad kan je alle andere artiesten bekijken en kan je tijdens de uitzending live punten geven op outfit, act en nummer.Bekijk alle artikels uit Media