woensdag 27 januari 2021

Media: Weerman Bram Verbruggen maakt zijn debuut (6 februari 2019)

Vanaf vandaag krijgen Frank en Sabine er op Eén een collega bij: weerman. Hij presenteert voor het eerst Het weer na Het journaal van 13 uur, en is ook 's avonds te zien na Het journaal van 19 uur.

De 31-jarige Bram uit Langdorp is sinds november aan het werk als weerman bij jongerenzender MNM, waar hij afwisselend met Frank het weerpraatje verzorgt. Bram combineert zijn job als weerman met die van officier in het Belgisch leger en is al van jongs af aan gebeten door het weer. Vanaf vandaag brengt hij één dag per week Het weer op Eén, afwisselend met Frank en Sabine. Natuurlijk blijft Bram ook op MNM te horen met het weer.

Bram: "Er was meteen een klik met Frank en Sabine. Ze zijn echt supercollega's. Zij stonden mij tijdens de opleiding enorm bij. Honderdduizenden mensen plannen hun weekend in functie van wat wij zeggen. Dat is beangstigend maar ook motiverend. Het weer presenteren is een kunst. Je moet elk woord wikken en wegen, en er is geen autocue. Dankzij MNM kon ik al wat ervaring opdoen als weervoorspeller voor een groot publiek. Het is een logisch traject voor mij: eerst MNM, nu Eén."
Bekijk alle artikels uit Media