Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Maasmechelen: Gedaan met betonnen kerkpleinen in Maasdorpjes (8 oktober 2023)

Op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zet de Vlaamse regering het licht op groen voor het zogenaamde landinrichtingsplan Heerlyck Meeswijk, Leut en Vucht. Daarmee wordt de komende jaren in totaal 1,8 miljoen euro geïnvesteerd in de verbetering en vergroening van de Maasdorpjes Meeswijk, Leut en Vucht. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) maakte het investeringsplan samen met het gemeentebestuur en na inspraak van buurtbewoners.

"We versterken hiermee de dorpen voor de inwoners zelf, maar ook de belevingswaarde voor bezoekers zal hierdoor toenemen in het Rivierpark Maasvallei. Met groenere kerkpleinen, veilige fietsverbindingen voor schoolgaande jeugd en meer houtkanten, hagen en bomen", aldus Demir.

De totale investering is geraamd op 1.8 miljoen euro waarvan de Vlaamse overheid 1,4 miljoen euro voor haar rekening neemt. (750.000 euro met Vlaamse middelen van landinrichting en 650.000 euro via het Vlaams klimaatadaptatiefonds voor het ontharden en vergroenen van de pleinen). De gemeente Maasmechelen zorgt met 360.000 euro voor de nodige cofinanciering.

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen