Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 september 2023

Maasmechelen: Kasteel van Leut trekt 10.000 bezoekers tijdens eerste maand Zomerleute (4 augustus 2022)

Nog tot eind augustus zet Toerisme Vlaanderen de poorten van het kasteeldomein Vilain XIIII in Leut open voor het grote publiek met onder meer een gratis expo in het kasteel en een pop up zomerbar. In juli maakten 10 000 bezoekers gebruik van de mogelijkheid om het kasteel te verkennen.

1 000 van hen lieten ook suggesties achter voor de toekomstige toeristische invulling van het kasteel. “

"Vandaag is het kasteel van Leut ook echt het kasteel van Leut en van alle Vlamingen", zegt Vlaams minister Zuhal Demir. "Met deze expo hebben we meteen een eerste stap gezet richting een nieuwe toekomst van dit prachtige stukje erfgoed midden het Rivierpark Maasvallei."

De expo Zomerleute loopt nog door tot eind augustus. De expo omvat een luik over het verleden van deze bijzondere plek en ook een luik over het heden aan de hand van een foto expo van fotograaf Titus Simoens. Maar er is meer: bezoekers kunnen op het einde van de expo op een interactieve manier meebouwen aan de toekomst van het domein en hun eigen toekomstvisie geven.

"En dit werd massaal gedaan. In juli dienden 1 000 bezoekers hun toekomstvisies voor het kasteeldomein in. Wat precies, gaan we nog even stil houden. Maar we staan te popelen om met de suggesties van de mensen aan de slag te gaan."

Bijna vierhonderd personen die in het kasteel van Leut geboren zijn, stuurden hun babyfoto in en die kregen allemaal een plaatsje in de expo. "Op de laatste dag van de expo, zondag 28 augustus, nodigen we al die kasteelbaby’s uit voor een kasteelbabyborrel. Hiermee willen we hen bedanken voor hun betrokkenheid bij de expo", zegt CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen.


INFO
Het kasteel van Leut is nog open tot eind augustus. De expo is telkens open van donderdag tot zondag, van 11 tot 17 u. De zomerbar is enkel gesloten op dinsdag. 


Kasteel van Leut trekt 10.000 bezoekers tijdens eerste maand Zomerleute
Foto: Communicatie kabinet minister Demir - Toerisme Vlaanderen


https://www.limburgnieuws.be/

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen