Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 30 november 2023

Maasmechelen: Nieuwe look voor politieauto's (14 juli 2022)

In de politiezones LAMA, CARMA en Limburg Regio Hoofdstad zal je enkele interventievoertuigen zien opduiken met een opvallende markering: het Battenburgpatroon. Via een proefproject van Binnenlandse Zaken krijgen meerdere politiezones de kans om de nieuwe markering uit te testen. Het patroon moet voor een betere zichtbaarheid en grotere veiligheid zorgen.

De Battenburgmarkering op politievoertuigen werd in 2021 in België geïntroduceerd door Politie Antwerpen. Het geblokte patroon was al eerder ingeburgerd bij de medische hulpdiensten en je kan het ook al in het buitenland opmerken. In september 2021 startte het Ministerie van Binnenlandse Zaken een proefproject om het Battenburgpatroon uit te testen voor interventievoertuigen van de politie. Verschillende politiezones in ons land nemen deel aan het project. Bedoeling is de zichtbaarheid en veiligheid van het personeel te verhogen en het risico op ongevallen te verminderen.

Tijdens het proefproject kunnen de politiezones kiezen tussen vier looks: meer of minder Battenburg, en al dan niet gecombineerd met de bestaande politiemarkering. De zones LRH, LAMA en CARMA kiezen allen voor dezelfde aanpak: Battenburgpatroon op zij- en achterkant, met behoud van de bestaande markering. In de zone LAMA gaat het over één auto, in CARMA gaat het over twee auto's en 3 auto's in zone LRH.

Politiezone CARMA neemt de auto's in gebruik vanaf midden juli, zone LAMA volgt eind juli en de zone LRH volgt aan het einde van de zomer.


In de politiezones LAMA, CARMA en Limburg Regio Hoofdstad zal je enkele interventievoertuigen zien opduiken met een opvallende markering: het Battenburgpatroon
Foto: Politie Carma

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen