Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Maasmechelen: Zomerleute in het kasteel van Leut officieel geopend (2 juli 2022)

Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir heeft samen met Toerisme Vlaanderen en de gemeente Maasmechelen de expo Zomerleute in het kasteeldomein Vilain XIIII in Leut geopend. De expo belicht het verhaal van de fascinerende familie Vilain XIIII en van de latere transformatie van het kasteel tot ziekenhuis. Bezoekers kunnen het kasteeldomein zoals het er vandaag uitziet bekijken door de lens van fotograaf Titus Simoens en ze kunnen ook zelf meebouwen aan de toekomst van het kasteeldomein. Voor een lekker hapje en een drankje kan je heel de zomer terecht in de zomerbar.

"Het kasteel van Leut wordt één van de speerpunten binnen het nieuwe Vlaamse kastelen- en tuinennetwerk", zegt minister Zuhal Demir. "Deze zomer al wordt het kasteel van Leut het leutigste kasteel van heel Vlaanderen. Zomerleute vormt dan de eerste stap richting een nieuwe toekomst van dit prachtige stuk erfgoed. Ik kijk uit naar de inbreng van de vele bezoekers. Hun ideeën vormen, samen met die van de buurtbewoners en van lokale ondernemers, de fundamenten van het nieuwe verhaal dat we hier gaan schrijven."

Het kasteel Vilain XIIII bevindt zich tussen Leut en Meeswijk in de gemeente Maasmechelen. Het kasteelpark sluit aan op de riviervallei van de Maas, met aan de overkant van de rivier Nederland.

INFO
Het kasteel van Leut opent de deuren voor het grote publiek van zondag 3 juli tot eind augustus. De expo is telkens open van donderdag tot zondag, van 11 tot 17 u. De zomerbar is enkel gesloten op dinsdag.https://toerismevlaanderen.be/nl/events/zomerleute

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen