Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 februari 2023

Maasmechelen: Handel in verdovende middelen in Limburg: 11 arrestaties in Genk, Hasselt en Maasmechelen (17 juni 2022)

Dinsdag en woensdag voerde politie CARMA 16 huiszoekingen uit op verschillende locaties binnen en buiten de zone in het kader van een onderzoek naar handel in verdovende middelen. 11 personen werden daarbij gearresteerd.

Politie CARMA voerde dinsdag en woensdag huiszoekingen uit op verschillende adressen in Genk, Hasselt en Maasmechelen. Ze kreeg hiervoor bijstand van de Federale hondensteundienst, politiezones LRH en Bilzen-Hoeselt-Riemst. Het onderzoek werd opgestart naar aanleiding van het aantreffen van drugs bij een verkeerscontrole in 2021.

Bij de huiszoekingen trof de politie een kleine ontmantelde cannabisplantage aan die ter plaatse werd vernietigd. Daarnaast nam de politie een grote hoeveelheid cocaïne, cannabis, enkele luxeartikelen en twee auto's in beslag. Negen mannen tussen 21 en 50 uit Genk, een 34-jarige vrouw uit Genk en een 31-jarige man uit Hasselt werden gearresteerd.

De verdachten zijn woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot om vijf personen aan te houden, 3 mannen uit Genk (21, 22, 34), een 34-jarige vrouw uit Genk en een 30-jarige man uit Hasselt. Twee mannen uit Genk (50, 31) zijn vrij onder voorwaarden en vier anderen mochten beschikken. Politie CARMA voert verder onderzoek en bijkomende huiszoekingen zijn niet uitgesloten.

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen