Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 22 maart 2023

Maasmechelen: Wegenwerken E314 Boorsem: 3500 snelheidsovertredingen (24 januari 2022)

Bij de aanvang van de werken aan het viaduct van Boorsem (Maasmechelen) op de E314 kondigde de Federale Politie aan dat de Limburgse Wegpolitie er streng zou controleren. In de omgeving van grootschalige werken is het niet uit te sluiten dat er zich gevaarlijke verkeerssituaties voordoen, die al te vaak leiden tot ernstige ongevallen. Afgelopen week werden er ter hoogte van de wegenwerken meer dan 3500 snelheidsovertredingen vastgesteld. Ook 22 vrachtwagenbestuurders werden uit het verkeer gehaald.

De voorbije week controleerde de Limburgse Wegpolitie zowel met de superflitspaal als met een mobiele radar de snelheid in de werfzone, waar 70 km/u toegelaten is. Er werden meer dan 3500 overtredingen geregistreerd, met snelheden tot wel 138 km/u. Bij de mobiele controles flitste de politie gemiddeld 7% van de passanten.

"Daarom zal vanaf deze week, in samenwerking met het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV), ook nog een mobiele trajectcontrole geïnstalleerd worden. Politie en AWV hopen dat de bestuurders zich hiermee beter zullen houden aan de snelheidsbeperking, zowel voor hun eigen veiligheid als die van hun medeweggebruikers en van de medewerkers op de werf."

Op vrijdagvoormiddag 21 januari controleerde de Wegpolitie Limburg van de Federale Politie het vrachtverkeer, met een focus op het respecteren van het inhaalverbod en de veiligheidsafstanden. 22 vrachtwagenbestuurders werden geïntercepteerd omdat ze toch inhaalden of gevaarlijk dicht bij hun voorligger reden bij het naderen van de werf. Tijdens deze controles betrapte de Wegpolitie zelfs 1 bestuurder die onder invloed van drugs reed.

Ook deze week zullen er nog controles volgen op het inhaalverbod en de veiligheidsafstand. Omdat het vrachtverkeer in de grensregio een internationaal karakter heeft, worden de overtreders direct uit het verkeer gehaald en moeten de buitenlanders hun boete onmiddellijk vereffenen.


Bekijk alle artikels uit Maasmechelen