Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 22 maart 2023

Maasmechelen: Fietsen door de Heide is de populairste fietsbestemming in Vlaanderen (14 september 2021)

De nieuwe Limburgse fietsbeleving Fietsen door de Heide in het Nationaal Park Hoge Kempen wint de titel van populairste fietsbestemming in Vlaanderen. Dat concludeerde Vlaanderen-fietsland.be na een analyse van de meer dan 91.000 gedownloade fietsroutes deze zomer.

Sinds de opening op 4 juli fietsten al 113.000 mensen dit unieke traject.

Het Maasland blijkt deze zomer een magneet te zijn voor fietsers. Die populariteit is te danken aan het traject tussen fietsknooppunt 550 en 551 in Maasmechelen. Tussen deze knooppunten ligt de belevingsroute van 4 kilometer Fietsen door de Heide in het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit traject loopt dwars door het enige nationale park van België. Uitgestrekte dennenbossen wisselen af met prachtige heidelandschappen. De Mechelse heide is met zijn 700 hectare bovendien één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen. De nieuwe iconische fietsbrug op dit traject zorgt niet enkel voor een veilige oversteekplaats over de Weg naar Zutendaal, maar biedt vooral een prachtig zicht over de natuurlijke omgeving en is de toegang tot de noordelijke zijde waar je fietst door een prachtig heidelandschap met unieke vergezichten. De brugconstructie werd in het zuiden ingepast in een oude bomendreef en sluit perfect aan op het bestaande fietsroutenetwerk.


Fietsen in Limburg is uitdagend en fantastisch. Maar bovenop de 2000 kilometer veilige en grotendeels autovrije paden ontdek je nog de unieke fietsbelevingen.
Archiefbeeld: Visit Limburg

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen