Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Maasmechelen: Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien op 12 september in Maasmechelen (8 juli 2021)

Op zondag 12 september 2021 vindt in Maasmechelen de 10de editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien plaats. Open betekent dat zowel particuliere als professionele draaiorgelspelers naar de nationale titel mogen dingen.

Kandidaat-deelnemers kunnen zich tot en met 15 juli inschrijven via http://www.draaiorgel.be


Hun prestaties zullen worden beoordeeld op basis van verschillende criteria: het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het draaiorgel alsook het voorkomen van de orgelspeler en de interactie met het publiek. De toegang tot dit gezellige Maasmechelen draait door-openluchtevenement is volledig gratis.

"Wij kijken er alvast naar uit want elke editie van het Belgisch kampioenschap lokt steeds heel wat bezoekers. Het is een aangenaam, muzikaal spektakel met imposante straatorgels en mooie, schattige handdraaiorgels, die zowel jong als oud weten te charmeren", zegt MechaMusica-voorzitter Johnny Claes. "De deelnemers worden opgesteld langs een wandelparcours in Maasmechelen. Wie een gooi wil doen naar de kampioenstitel, moet niet twijfelen. De inschrijvingsperiode loopt tot 15 juli 2021."

"Met de organisatie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien zorgen we voor een primeur, want het is de allereerste keer in de geschiedenis van het B.K. dat het concours in onze provincie wordt georganiseerd. De draaiorgelspelers zullen het publiek trakteren op zowel traditionele als heel recente muziek met filmmuziek als centraal thema", zegt schepen Herbert Coox van Maasmechelen. "Dit openluchtevenement stond vorig jaar al op de kalender maar diende wegens de coronacrisis helaas geannuleerd te worden. Op 12 september zal het kampioenschap dan toch eindelijk kunnen doorgaan in het centrum van Maasmechelen. De sociale afstandsregels kunnen probleemloos gegarandeerd worden."Foto: vzw MechaMusica - Communicatie Maasmechelen

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen