Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Maasmechelen: 50 bootjes reflecteren ideeën over samenleven aan de oevers van Willemskaai (13 juni 2021)

Aan de oevers van de Zuid-Willemsvaart verrijzen binnenkort 393 appartementen, midden in het groen. Willemskaai wil meer zijn dan een woonproject. Het wordt een plek waar creativiteit en maatschappelijk engagement samenvloeien. Daarom lanceren de initiatiefnemers van het nieuwbouwproject Willemskaai-reflecties.

In dit kunstzinnige project vertalen creatieve professionals en hobby-designers van alle leeftijden de woonvisie van Willemskaai in woord en beeld. Ambassadeurs Jee Kast (woordkunstenaar) en Rachel Hansoul (grafisch ontwerper) geven alvast het goede voorbeeld.

De winnende inzendingen krijgen een plek op één van de 50 metalen bootjes, die vervolgens publiek tentoongesteld en geveild worden. De opbrengst daarvan gaat naar de bedenkers van het ontwerp en het goede doel SOMA Maasmechelen. De financiële steun vanuit Willemskaai helpt de vzw om de digitale kloof te dichten: door hardware aan te kopen en opleiding te organiseren, kunnen meer mensen veilig op internet.

Kriebelt het om zelf ook een bootje te versieren? Ga naar http://www.willemskaai.be/nl/reflecties en ontdek hoe je kan deelnemen.
Rachel Hansoul en Jee Kast, de ambassadeurs van Willemskaai
Foto: Willemskaai

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen