Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 september 2023

Maasmechelen: Waalse ministers op pad met Zuhal Demir en Ignace Schops in Nationaal Park Hoge Kempen (19 maart 2021)

Het Nationaal Park Hoge Kempen is de parel van Vlaanderen. In die mate zelfs dat Waals minister van Natuur Céline Tellier en Waals minister van Toerisme Valérie De Bue het park bezochten, samen met Vlaams minister van Natuur en Toerisme Zuhal Demir en Ignace Schops, directeur van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland. In het kader van Get Up Wallonia overwegen de Waalse ministers immers het Vlaamse voorbeeld te volgen en ook het concept van Nationale Parken uit te werken in Wallonië.

De ministers werden vergezeld door een delegatie Waalse parlementsleden en kregen aan de hoofdtoegangspoort Terhills toelichting bij de natuurbescherming in het Nationale Park door Ignace Schops. Daarna trok de delegatie samen met minister Demir op pad richting het zogenaamde mooiste panorama van Vlaanderen. De Waalse collega's kwamen een kijkje nemen om zich te verdiepen in het concept Nationaal Park, wat zorgt voor een toeristische valorisatie van natuurbeleving. Wallonië overweegt gelijkaardige initiatieven.

Minister Demir is ook voorzitter is van het Nationale Park Hoge Kempen: "Het is met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar een waar een aantrekkingspool voor zij die op zoek zijn naar een authentieke natuurbeleving. We zetten ze ook toeristisch maximaal zo in de markt. Met succes. Ik ben dan ook tevreden dat de inspanningen van de voorbije vele jaren ook door de Waalse collega’s worden opgemerkt."De Waalse ministers werden ontvangen door Vlaams minister Zuhal Demir en directeur Ignace Schops
Met dank aan Andy Pieters (kabinet minister Demir) voor de foto

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen