Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Maasmechelen: Terhills nieuwe naam voor Hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park (27 januari 2021)

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, via haar dochtervennootschap Terhills NV, en Regionaal Landschap Kempen en Maasland bundelen de krachten om de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, op de grens van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem, op de internationale kaart te zetten.

De naam Connecterra wordt vervangen door Terhills, Hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park. Nieuw is ook dat er voortaan gratis gewandeld kan worden in het gebied. Natuurliefhebbers kunnen wel een vrijwillige natuurbijdrage doen. RLKM injecteert die middelen vervolgens rechtstreeks in de versterking van de natuur. Het partnerschap tussen economie en natuur is uniek in Belgiƫ en typeert de duurzame ambities van alle partners op de Terhills-site.

Door een economische bril gekeken, zijn de blikvangers op Terhills het Terhills Hotel, Terhills Cablepark en Elaisa Wellness (een initiatief van ondernemer Jean-Luc Kumpen). In de zomer komt daar het Terhills Resort bij, een duurzaam vakantiepark met 250 vakantievilla's, beheerd in naam van Terhills door Center Parcs. Onder andere de twee schachtbokken en het tot viersterrenhotel omgevormde voormalige kantoorgebouw van de mijn, herinneren aan de vroegere mijnactiviteit op de site. Aangrenzende buren van Terhills zijn het Nationaal Park Hoge Kempen, het merkendorp Maasmechelen Village, het cinemacomplex Euroscoop en de belevingsbakkerij The Bakery by Panerex.

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied waar meer dan 12.000 ha heide en bos beschermd worden. Het is nog altijd het enige Nationaal Park in ons land, uitgestrekt over tien Limburgse gemeenten. Toegangspoorten vormen het ideale vertrekpunt voor de bezoekers van het Nationaal Park. Het groene hart van het Terhills-gebied staat rechtstreeks in verbinding met het Nationaal Park.

RLKM realiseerde hier, op grondgebied Maasmechelen, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park. RLKM bouwde een onthaalpaviljoen, rolde een netwerk van wandelwegen en maakte het Mooiste Panorama van Vlaanderen wereldberoemd. Naast natuureducatie via tal van ranger-activiteiten, wordt op deze groene plek ook baanbrekend klimaatonderzoek gedaan in de Ecotron Hasselt University. Niet toevallig, want de hoofdtoegangspoort is ook de thuisbasis van de International Field Research Center van de Universiteit Hasselt.


Foto: LRM / Goele Lemmens

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen