donderdag 21 januari 2021

Maasmechelen: 56-jarige Jan Valgaeren uit Maasmechelen is nieuwe voorzitter van N-VA Limburg (22 oktober 2020)

Gisterenavond verkozen de leden van N-VA Limburg een nieuwe provinciaal bestuur. Dat gebeurde op een coronaveilige manier in het Cultuurcentrum van Hasselt. De leden kozen voor een nieuwe voorzitter, ondervoorzitter en secretaris om aan de weg te timmeren naar 2024 en de partij nog beter op de kaart te zetten in de provincie. Daarnaast werden 12 Limburgers verkozen om de provincie te vertegenwoordigen in de nationale partijraad van N-VA.

De nieuwe voorzitter is de 56-jarige Jan Valgaeren uit Maasmechelen. Valgaeren is van opleiding handelsingenieur en actief in de ziekenhuiswereld. Onder zijn leiding werd de nieuwbouw van Ziekenhuis Maas en Kempen te Maaseik gerealiseerd. Momenteel is hij facilitair en technisch directeur in AZ Sint Lucas en bestuurder in Jessa te Hasselt. Hij is vader van drie jongvolwassen zonen. Tot op heden is hij penningmeester van N-VA Limburg, van 2010 tot 2018 was hij voorzitter van de N-VA-afdeling in Maasmechelen.

Voormalig federaal volksvertegenwoordiger Werner Janssen uit Beringen is verkozen tot ondervoorzitter. Janssen is 51 jaar en eerste schepen van de stad Beringen. In 2014 geraakte hij als arbeider verkozen in het parlement waar hij zich tot 2019 onder meer focuste op de e-commerce en de openingsuren voor toeristische centra. Janssen is getrouwd en vader van twee kinderen. De nieuwe secretaris van N-VA Limburg komt uit Leopoldsburg. Bart Vissers, de 52-jarige ondervoorzitter van N-VA Leopoldsburg, is jurist publieksrecht.

Het trio vormt samen met Limburgse minister Zuhal Demir, gedeputeerde Bert Lambrechts, Hasselts burgemeester Steven Vandeput, de Limburgse parlementsleden en afgevaardigden van de afdelingsbesturen en Jong N-VA het arrondissementele bestuur N-VA Limburg.

De partij bedankt alle medewerkers die het mogelijk maakten om op een coronaveilige manier een stem te laten uitbrengen door de leden voor deze belangrijke verkiezing.


Bekijk alle artikels uit Maasmechelen