donderdag 21 januari 2021

Maasmechelen: Opletten! Coronacijfers Maasmechelen stijgen (15 september 2020)

Het aantal COVID-besmettingen in Maasmechelen is de afgelopen dagen gestegen. Voorlopig zijn bijkomende maatregelen niet nodig. Het gemeentebestuur roept inwoners op om de preventieve richtlijnen en de lokale maatregelen consequent te blijven toepassen.

"Door de stijgende cijfers inzake coronabesmettingen is er een alarmniveau of niveau van verhoogde en extra waakzaamheid bereikt. De besmettingen situeren zich over de ganse gemeente en in alle leeftijdscategorieën. Uit de analyse van de huidige cijfers blijkt dat momenteel bijkomende maatregelen niet nodig zijn. De stijgende cijfers leren ons echter dat het permanent opvolgen van de preventieve richtlijnen en lokale maatregelen belangrijk blijft om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het Lokaal bestuur roept de inwoners dan ook op om dit consequent te blijven doen. Enkel door samen vol te houden, is het mogelijk de verspreiding van het virus tegen gaan."

Daarnaast draagt het systeem van contacttracing bij aan het tegengaan van de verspreiding van het virus. Aanvullend op de contacttracing door de Vlaamse overheid wordt dit systeem ook door medewerkers van het Lokaal Bestuur toegepast.

"We willen onze inwoners dan ook geruststellen dat het mogelijk is dat zij door meer dan één contactonderzoeker gecontacteerd worden. Enkel dankzij een bereidwillige medewerking hieraan door iedereen die gecontacteerd wordt, leidt dit systeem tot goede resultaten. Het Lokaal Bestuur volgt nauwgezet de situatie inzake corona op. Indien nodig worden bijkomende maatregelen genomen."


Bekijk alle artikels uit Maasmechelen