donderdag 21 januari 2021

Maasmechelen: Limburgse jeugd- en zorgverblijven krijgen 1,1 miljoen euro steun (1 september 2020)

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen al 1.123.991 euro toegekend aan 4 zorgverblijven en 68 jeugdverblijven in Limburg. Het geld dient om de zorg- en jeugdverblijven in Vlaanderen te ondersteunen zodat ze de coronacrisis zonder al te veel kleerscheuren doorstaan en ook in de toekomst vakanties voor maatschappelijk kwetsbaren mogelijk maken.

"Met die middelen geef ik onze toeristische ondernemers een stevige duw in de rug", zegt minister Demir. "Zij verdienen al onze steun want ondanks deze zeer moeilijke periode maken ze het alsnog mogelijk dat kwetsbare groepen net als iedereen kunnen genieten van een deugddoende vakantie of daguitstap." In het najaar volgt nog een tweede uitbetalingsronde.

Van 14 maart tot en met 7 juni moesten zorg- en jeugdverblijven en vakantie-organisaties noodgedwongen de deuren sluiten door de lockdown. De steun dient om die moeilijke periode te helpen overbruggen. 4 Limburgse zorgverblijven krijgen samen 272.055 euro, 68 Limburgse jeugdverblijven krijgen samen 851.936 euro.

"Het doet me deugd om te zien hoe onze toeristische ondernemers zelfs in moeilijke omstandigheden inspanningen leveren om vakantie mogelijk te maken voor kwetsbare mensen. Zij verdienen niet alleen een dikke pluim, maar ook de nodige middelen om de rekening te laten kloppen. Daarom zullen onze zorg- en jeugdverblijven ook voor de periode tussen 8 juni en eind augustus op onze steun kunnen rekenen. Toerisme Vlaanderen zal hen hiervoor begin september contacteren."


Minister Demir in gesprek met Ann Smeets, directeur van vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen, waar de minister in augustus op werkbezoek ging

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen