Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 28 september 2020

Maasmechelen: Prachtige olietonnen te bewonderen in Eisden-Tuinwijk (17 juli 2020)

In de Tuinwijk van Eisden staan prachtige kunstwerken. Inwoners konden een olieton reserveren die ze vervolgens zelf mochten omtoveren tot een prachtexemplaar. TONtastique is een groot succes. Iedereen kan de prachtige exemplaren gratis bewonderen. De openluchttentoonstelling loopt tot en met 30 september 2020.

"TONtastique is een sociaal-artistiek bewonersproject dat de vereniging Tuinwijk2020 deze zomer houdt in de vroegere mijncité van Eisden (Maasmechelen)", legt Ludo Coenen, secretaris Tuinwijk2020, uit.

"We deelden 250 200-litervaten uit aan wijkbewoners met de vraag om er iets creatiefs mee te doen, er bloemen op te plaatsen en ze dan tot 30 september op de stoep te zetten, zodat wandelaars en fietsers komen kijken en tegelijkertijd onze cité ontdekken."

Tuinwijk2020 zet zich in om de schoonheid van de vroegere mijncité te promoten door kwaliteitsvolle initiatieven te nemen, van fotoboeken en een project voor meer hagen in de wijk, tot theater en gratis zomerconcerten om mensen te laten proeven van de mooie cité.


INFO
http://www.tuinwijk2020.be/
Kijk ook eens op FB-pagina van Tuinwijk2020.http://www.limburgnieuws.be/

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen