dinsdag 27 juli 2021

Maasmechelen: 300.000 euro om lokale economie te ondersteunen (12 mei 2020)

Het gemeentebestuur zal via 3 grote campagnes de lokale economie ondersteunen en stimuleren. Totale kostprijs van de acties: 300.000 euro.

1. Geschenkbon voor elke Maasmechelaar
Elk gezin ontvangt geschenkbons om aankopen te doen bij handelszaken in onze gemeente: 10 euro voor elk gezin van 1 of 2 personen (ingeschreven op één adres) en 5 euro extra voor elke bijkomende persoon, ingeschreven op datzelfde adres. Deze actie is niet alleen een financiële impuls voor de inwoners, maar genereert ruim 187 000 euro aan omzet voor de Maasmechelse handelszaken. De deelnemende winkels zullen dit kenbaar maken via affichering in hun zaak.

2. Maasmechelen trakteert
De horeca start als laatste op en is daardoor het zwaarst getroffen door de coronamaatregelen. Zodra zij de deuren terug mogen openen, verdient dit dan ook bijzondere aandacht en mag er gerust een feestelijk sausje overheen. Het bestuur wil de uitbaters financieel steunen om ter gelegenheid van de opening in een extraatje te voorzien voor hun klanten. Dat kan een stukje taart bij de koffie zijn, een aperitiefje, een knabbel bij de borrel,.. De horeca die in een aanbod voorziet, krijgt hiervoor een forfaitaire financiële tegemoetkoming vanwege het bestuur van 200 euro.

3. Win een auto of een elektrische fiets
Lokaal kopen wordt in Maasmechelen binnenkort wel heel aantrekkelijk. Dankzij aankopen bij deelnemende handelaars kunnen shoppers meedoen aan een wedstrijd. Deelnemers maken kans om een auto (25.000 euro) of één van de tien elektrische fietsen (10x 2.500 euro) te winnen. De concretisering en timing van deze wedstrijd worden nog uitgewerkt. Uitgebreide promotie gaat hier uiteraard aan vooraf.


Bekijk alle artikels uit Maasmechelen