zaterdag 15 juni 2024

Maaseik: Camping Zavelbos in Opoeteren is beste wandelcamping (28 april 2024)

Camping Zavelbos in Opoeteren - Maaseik is uitgeroepen tot beste wandelcamping in België. De afgelopen maanden hebben kampeerders uit heel Europa massaal gestemd op hun favoriete campings. "De beste camping om voluit te genieten van een uniek wandelparadijs is Zavelbos," zegt René Swinnen van ACSI.

Zopas werd de ACSI-award beste wandelcamping officieel overhandigd door ACSI-inspecteur René Swinnen aan Lode Nulmans (Camping Zavelbos / Limburg Campings) en uitbaatster Rosita Velle, in aanwezigheid van burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik.

Wandelen in Limburg zit in de lift. Ook de wandelroutes rond Camping Zavelbos zijn erg in trek bij inwoners en verblijfstoeristen. Ze vinden er rust, kunnen voluit genieten van de unieke omgeving en de wandelpaden zijn vlot toegankelijk. Verblijfstoeristen van Camping Zavelbos vinden het bijzonder comfortabel om hun wandelavontuur te combineren met de rust en luxe op de camping, midden in de natuur.

Lode Nulmans, eigenaar van Camping Zavelbos (Limburg Campings): "Deze nieuwe campingprijs doet ons veel plezier. Eerder kregen we ook al een oorkonde voor onze uitstekende taverne. Er is voor iedereen altijd wel iets leuks te doen, te zien en te beleven op of rond de camping. Onze gasten ontdekken tijdens hun wandelingen de prachtige fauna en flora in en rond Opoeteren. Na de prachtige wandelingen door de bossen, glooiende landduinen, langs heide, akkers en weilanden, komt men op de camping echt tot rust. Alle faciliteiten voor een comfortabele
kampeervakantie zijn aanwezig op Zavelbos. In onze taverne en op onze terrasjes is iedereen welkom voor een lekker drankje en je kan er heerlijk smullen van de lekkerste gerechten. Leuk om te weten: wandelaars kunnen bijvoorbeeld ook overnachten in hun eigen tent op ons schiereiland. Kamperen en wandelen op je eigen ritme. Een groter gevoel van vrijheid ga je niet vinden."

Camping Zavelbos blaast dit jaar 21 kaarsjes uit. "Samen met onze medewerkers en heel wat partners doen we enorm veel inspanningen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor onze gasten, bezoekers en passanten. Wij blijven continu investeren. Zo staan er op de parking nu ook laadpalen voor elektrische wagens, en de pleisterplaats voor paarden en ruiters aan onze taverne werd volledig in het nieuw gezet. Sinds kort staat er op de camping ook een fonkelnieuwe elektriciteitscabine."

Burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik: "Het wandel- en fietstoerisme in onze stad én in de regio zit enorm in de lift. Opoeteren is het wandeldorp bij uitstek. Ook in Maaseik merken we dat vele wandelaars het rivierpark Maasvallei en ons Nationaal Park Hoge Kempen opzoeken."Overhandiging van de ACSI-award door ACSI-inspecteur René Swinnen aan Lode Nulmans voor Camping Zavelbos (Limburg Campings), in aanwezigheid van burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik. Foto: Limburg Campings - Camping Zavelbos

Bekijk alle artikels uit Maaseik