zaterdag 15 juni 2024

Maaseik: Oud gemeentehuis Neeroeteren gaat tegen de vlakte (21 september 2023)

Stad Maaseik heeft groen licht gegeven voor de sloop van het voormalig gemeentehuis in Neeroeteren, gelegen aan Scholtisplein 1. De afbraak start in de eerste helft van oktober.

"Alvorens de sloop van start gaat, is er door VEKMO nv een sloopopvolgingsplan opgesteld, met daarin een gedetailleerde asbestinventaris. De sloop omvat het volledige gebouw van het oud gemeentehuis en de kelder."

De opdracht voor de sloopwerken is toegewezen aan De Coster Dominique NV uit Houthalen-Helchteren. Tijdens de sloopwerken wordt de parking tussen het oud gemeentehuis en het cultureel centrum van Neeroeteren gebruikt als werfzone.

Burgemeester Johan Tollenaere: "Met de sloop van het voormalige gemeentehuis en de komst van een modern volume, dat perfect aansluit bij ons cultureel centrum, zetten we een nieuwe stap in de toekomst van Neeroeteren. Het vernieuwde Scholtisplein wordt niet alleen een groene oase in het hartje van onze dorpskern, maar ook een bruisend trefpunt waar inwoners en bezoekers samen kunnen komen voor diverse activiteiten, van markten tot voorstellingen. We bouwen hiermee aan een levendige, duurzame en verbonden gemeenschap."

De sloop van het oude gemeentehuis is de start van het project op de site van het Scholtisplein en cultureel centrum. Vanaf januari 2024 bouwt Stad Maaseik hier een nieuwe kinderopvang, die eind 2024 opent. In 2025 staat de renovatie van het cultureel centrum Neeroeteren op de planning voor diverse diensten waaronder het Huis van het Kind en de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik. Voor de buitenaanleg van de site Scholtisplein/cultureel centrum Neeroeteren werd ontwerpbureau Map Depot reeds aangesteld. Voor de verdere invulling ervan zullen de inwoners uitgenodigd worden om actief deel te nemen en hun inbreng te geven.Stad Maaseik heeft groen licht gegeven voor de sloop van het oud gemeentehuis van Neeroeteren, gelegen aan Scholtisplein 1
Foto: Communicatie Maaseik

Bekijk alle artikels uit Maaseik