zaterdag 15 juni 2024

Maaseik: Extreme Makeover Vlaanderen met James Cooke bij gezin in Opoeteren (6 september 2023)

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Extreme Makeover Vlaanderen, donderdag vanaf 21u op Play4 en op GoPlay. In Extreme Makeover Vlaanderen neemt James Cooke samen met een team van experten, familie, vrienden en buren het huis onder handen van een gezin dat het moeilijk heeft. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat James en zijn team op bezoek bij Jean Pierre en Sharon in Opoeteren - Maaseik.

Jean Pierre heeft nierkanker waardoor hij de renovatie van zijn huis niet op eigen kracht kan verder zetten. Buren en vrienden schieten hen te hulp.

Jean Pierre en Sharon leerden elkaar kennen op Cyprus. De vonk sloeg ondanks het leeftijdsverschil meteen over. Intussen hebben ze samen drie kinderen Bryan, Aaron en Chloe. En veel vrienden en familie, want Jean Pierre en Sharon zijn zeer sociaal. Sharon, van Indische afkomst, richtte haar eigen dansgroep de Funbees op. En Jean Pierre, die ademt voetbal, net als zijn zonen. Hij is niet alleen fervent KRC Genk-supporter, hij is ook actief in het jeugdvoetbal van Niel.

Die grote vriendenkring, dat merkt James meteen als hij onder de begeleiding van heus Bengaals vuurwerk met de bus neerstrijkt in Opoeteren. Samen met Anneke, Dieter en nieuw gezicht Tom ontmoet hij er onder meer Melissa en Kim, buren en intussen beste vrienden van Jean Pierre en Sharon. Het zijn zij die hen inschreven voor het programma.

Gevraagd naar zijn grootste zorg, antwoordt Jean Pierre: "Dat ik een goede thuis kan achterlaten voor mijn vrouw en kinderen... Mijn grootste bekommernis is wat ik achterlaat voor mijn vrouw en kinderen."

Samen met een enthousiaste menigte vrijwilligers gaan James, Anneke, Dieter en Tom het huis te lijf. Er zijn dan ook heel wat uitdagingen aan te pakken.


Foto: De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Extreme Makeover Vlaanderen, donderdag 7 september vanaf 21u op Play4 en op GoPlay

Bekijk alle artikels uit Maaseik