Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 30 november 2022

Maaseik: Afscheid van Mathi Raedschelders (22 september 2022)

In de Steengoed Arena in Maaseik, de thuisbasis van VC Greenyard Maaseik, is donderdag afscheid genomen van Mathi Raedschelders. Mathi Raedschelders was jarenlang voorzitter en boegbeeld van Volleybalclub Maaseik. Op 15 september 2022 is hij onverwacht overleden, op 76-jarige leeftijd. Hij stond 35 jaar lang aan het hoofd van de volleybalclub, vorig jaar gaf hij de fakkel door.

Mathi Raedschelders stond aan de wieg van metaalwaren Raedschelders nv en hij was Ere-voorzitter van VC Greenyard Maaseik.

"Mathi was de bezieler, de voortrekker en de grootste supporter van de club. Hij wist gedurende jaren een ploeg mensen te engageren die onze volleybalclub tot in de hoogste regionen van de volleybalsport bracht", zegt burgemeester Johan Tollenaere. "Hij wist gedurende jaren een ploeg mensen te engageren die onze volleybalclub tot in de hoogste regionen van de volleybalsport bracht. Belangrijk voor onze stad Maaseik was dat wij hierdoor eigenlijk naambekendheid verwierven op Europees en zelfs, heel straf, wereldvlak. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen, de naam Maaseik, leren kennen via de volleybal. En voor onze citymarketing, voor ons Toerisme is dat niet te onderschatten. Samen met de gebroeders Van Eyck ware ambassadeurs van onze stad. We gaan hem missen."


Bekijk alle artikels uit Maaseik