Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 februari 2023

Maaseik: Dewaele Vastgoedgroep breidt fors uit in Limburg (27 april 2022)

Dewaele Vastgoedgroep, de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar in ons land, wordt nog groter. Het familiebedrijf breidt zijn actieterrein in Limburg stevig uit met de dubbele integratie van Immo Groep 5 - met vestigingen in Hasselt en Genk- en RZK, één van de oudste en grootste vastgoedkantoren in Hasselt.

Daarmee groeit de groep naar 48 kantoren in eigen beheer. "Soms vallen de stukken van de puzzel prachtig ineen", zegt CEO Sofie Spriet. "Dit is zo’n moment. We verwelkomen in één klap 23 nieuwe collega's en worden met vier kantoren in Limburg meteen één van de grotere vastgoedexperten."

Dewaele Vastgoedgroep zette pas in november vorig jaar voet aan de grond in Limburg, met de overname van Immo Beenders. Nog geen halfjaar later gaat de groep ineens van één naar vier kantoren: na Maaseik heeft Dewaele nu ook een vestiging in Genk en twee in Hasselt.

Het is de eerste keer dat Dewaele in één klap twee nieuwe merken – RZK en Immo Groep 5 – integreert. De schaalgrootte helpt Dewaele om zich op minder bekend terrein als merk in de markt te zetten, maar brengt ook aandachtspunten met zich mee. Om het hele proces in goede banen te leiden, vormt CEO Sofie Spriet een tandem met An Beenders. De zaakvoerster van vastgoedkantoor Immo Beenders uit Maaseik ging vijf maanden geleden in zee met Dewaele en is vandaag expansie- en integratieverantwoordelijke voor Limburg.

De uitbreiding in Limburg komt er niet toevallig. De coronapandemie heeft de vraag naar vastgoed drastisch veranderd. Huizen zijn nog een pak populairder geworden dan appartementen, en al helemaal als ze een tuin hebben of in het groen liggen. Het toegenomen thuiswerk maakt de afstand tot het werk voor veel kandidaat-kopers dan weer voor velen minder doorslaggevend. Limburg heeft voor kandidaat-kopers met zulke wensen de juiste troeven voor een haalbare prijs.

"Meer nog: het is de goedkoopste provincie van Vlaanderen, blijkt uit cijfers van Statbel. Gemiddeld kost een gesloten of halfopen bebouwing er 225.000 euro. Voor een open bebouwing betaal je er gemiddeld 289.000 euro. Ter vergelijking: in het aanpalende Vlaams-Brabant, de duurste provincie van het land, is dat 325.000 euro (44% duurder) en 425.000 euro (47% duurder)."

"De voorbije twee coronajaren bloeide de verkoop van residentieel vastgoed enorm op en dat is in Limburg niet anders. Door de directe en indirecte gevolgen van de coronapandemie ontstond een nieuwe kijk op wonen, met een grotere vraag naar meer ruimte en meer wooncomfort. Twee zaken die we in Limburg zeker nog kunnen aanbieden voor een haalbare prijs", aldus integratieverantwoordelijke An Beenders.

Dewaele Vastgoedgroep - nu liefst 280 medewerkers en 48 kantoren sterk - wil tegen 2025 een zeventigtal vastgoedhuizen runnen in Vlaanderen en Brussel.Dewaele Vastgoedgroep, de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar in ons land, wordt nog wat groter. Het West-Vlaamse familiebedrijf breidt zijn actieterrein stevig uit met de dubbele integratie van Immo Groep 5 - met vestigingen in Hasselt en Genk - en RZK, één van de oudste en grootste vastgoedkantoren van Hasselt.
Foto: Dewaele Vastgoedgroep

Bekijk alle artikels uit Maaseik