Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Maaseik: Nieuw in Maaseik: Gremelslo bedrijvenpark (8 oktober 2021)

De eerste steen van het gloednieuwe project Gremelslo bedrijvenpark te Maaseik is gelegd. Aan de kop van het industrieterrein Jagersborg aan de Gremelsloweg staat midden 2022 een uniek gebouw. De site is bijna 2,5 hectare (24.431 m2) groot.

De opsplitsing naar ook kleinere units biedt de meeste waarborgen voor extra tewerkstelling en is een opsteker voor de lokale economie.  Als er realistisch gerekend wordt, kunnen bij volledige bezetting al minimum 38 werknemers aan de slag in de nieuwe bedrijfshuisvesting, af te wegen tegen de 40 jobs die verloren gingen door de faling van NV Mefil. Er wordt gemikt op de doelgroep van lokale bedrijven en ook startende ondernemers. 

Gremelslo bedrijvenpark is een initiatief van Breugelmans Invest. Breugelmans Invest bv is een familiale Vlaamse onderneming gevestigd in Malle die wordt geleid door Raf Breugelmans.  Raf Breugelmans over het initiatief: "Onze ervaring op operationeel vlak laat ons toe om de inrichting van deze nieuwe bedrijfsgebouwen nauw te laten aansluiten bij de noden van de lokale ondernemers."

Het ontwerp van Mamu architecten Hasselt (Gremelslobedrijvenpark.be) voorziet in 22 bedrijfsunits van 200 m2 tot 600 m2 die te koop en te huur worden aangeboden. In de units die te koop worden aangeboden kan de koper zelf de inrichting voorzien voor kantoor en sanitair. Aan de voorzijde van het zogenaamde bedrijfsverzamelgebouw komt een glazen gevel. "Tevens kunnen hier beperkte ruimtes worden voorzien voor kantoor en toonzaalfunctie."


Nieuwe ontwikkeling leidt tot nieuwe ruimte voor bedrijven en economische boost voor industrieterrein Jagersborg Maaseik
Foto: Gremelslo Bedrijvenpark

Bekijk alle artikels uit Maaseik