donderdag 4 maart 2021

Maaseik: Fietspaden Gruitroderlaan Opoeteren (23 februari 2021)

De stad Maaseik heeft samen met een aantal partners het plan, voor de aanleg van een afgescheiden fietspad langs de Gruitroderlaan en voor de aanleg van nieuwe riolering in die straat, opgesteld. De kosten worden geraamd op ruim 2.500.000, met inbreng door stad Maaseik, Vlaamse overheid, Agentschap Wegen & Verkeer Limburg en Inter-Aqua/Fluvius.

Aannemer Wegenbouw Goijens-Grobelco bvba uit Bree voert de werken uit. Ter voorbereiding maakt de aannemer begin maart de bermen van de Gruitroderlaan bouwrijp.

Langs de Gruitroderlaan vanaf het kruispunt Bovenlee met de Neerleestraat (grens Oudsbergen) tot net voorbij de Kortestraat komen er nieuwe fietspaden. Tot aan de Gerriskapelstraat zijn die vrijliggend. Ter hoogte van die zijstraat komt er een overrijdbare middengeleider. De rijweg wordt volledig in asfalt vernieuwd. Ondergronds legt rioolbeheerder Fluvius een gescheiden rioleringsstelsel. De Kortestraat en de Ridderpadstraat worden gelijkaardig vernieuwd, met nieuwe riolering en wegdek. De stad Maaseik is samen met Fluvius de opdrachtgever, AWV is als wegbeheerder subsidiƫrende partner.

De effectieve riolerings- en wegenwerken zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Om de bewoners te informeren over de uitvoering ervan, de fasering, verkeersmaatregelen en bereikbaarheid, zullen de projectpartners nog een infovergadering organiseren, eind maart of begin april. De geldende coronamaatregelen zullen bepalen hoe die infosessie verloopt, fysiek of digitaal.

Aanvang rioleringswerken: Na het bouwverlof. Tegen de zomer van 2022 zou de volledige herinrichting klaar zijn.Aanleg fietspaden Gruitroderlaan Opoeteren - Foto: Communicatie Stad Maaseik

Bekijk alle artikels uit Maaseik