Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 23 september 2020

Maaseik: Gemeenteraad in Maaseik gaat digitaal (25 april 2020)

De gemeenteraad van Maaseik komt op maandag 27 april bij elkaar. Deze keer niet in de raadszaal in het vroegere Minderbroedersklooster, maar elk raadslid neemt deel aan de vergadering van thuis uit. De pers en publiek zullen de zitting live kunnen volgen op http://www.maaseik.be of op facebook 3680 Maaseik.

"Ook in crisistijd blijft de stad Maaseik volledig in functie en garanderen we de democratische rechten van elk raadslid", zegt burgemeester Johan Tollenaere.

De vergadering van maart werd opgeschort om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor de vergadering in april werd ervoor gekozen om deze – ondanks de nog geldende coronamaatregelen - toch te organiseren, zij het niet via de gebruikelijke weg in de raadszaal van de stad Maaseik.

"Een fysieke gemeenteraad laten plaatsvinden is nog niet aangeraden. Maar gelukkig zijn er vandaag de dag voldoende digitale toepassingen die ons de kans geven om te vergaderen."

Concreet betekent dit dat de gemeenteraadsleden op maandag 27 april gebruik maken van de Microsoftapplicatie Teams. Medewerkers van de stad Maaseik zijn momenteel bezig met de voorbereidingen.


Bekijk alle artikels uit Maaseik