Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Lummen: Feestelijke opening fietspaden Meldertsebaan (12 september 2021)

Op 11 september werden de fietspaden van de Meldertsebaan op feestelijke wijze geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De inwoners kunnen genieten van veilige fietspaden in een volledige vernieuwde doortocht van de deelgemeente Meldert.

Er werd een budget vrijgemaakt van 7,7 miljoen euro om dit project te realiseren, waarvan 4,8 vanuit Vlaanderen werd geïnvesteerd.

Burgemeester Luc Wouters: "Lummen is een fietsvriendelijke gemeente, duurzame verplaatsingen maken een belangrijk onderdeel uit van onze klimaatacties, daarom is het ook belangrijk dat we de veiligheid van onze fietsers garanderen. Aan weerszijden van de N725 zijn vrijliggende fietspaden aangelegd wat voor een enorme verbetering zorgt. In totaal gaat dit over 4,35 km aan fietspaden. Ik hoop dat dit project onze inwoners stimuleert om meer de fiets te nemen en samen met ons gaan te voor een duurzaam Lummen."

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: "Vanuit Vlaanderen investeren we fors in projecten die de veiligheid en het fietscomfort moeten verbeteren langs gewestwegen. In Lummen gaat het over de N725 tussen de gemeentegrens met Diest en Lummen-centrum. Bovendien werken we op dit moment ook een zwart punt weg, door de aanleg van een fietsveilige rotonde aan de Zwarte Ring."


Niet alleen de verbetering van de fietspaden waren een belangrijke doelstelling. De volledige gewestweg had nood aan vernieuwing. Er werd een nieuw wegdek gelegd voor de verbetering van het rijcomfort en de rioleringswerken hebben gezorgd voor een verhoging van de rioleringsgraad waardoor het afvalwater van Meldert nu gescheiden afgevoerd wordt naar het zuiveringsstation van Halen.
Foto: Communicatie Lummen


De afgeronde werken zijn de eerste fase van een veilige fietsverbinding tussen Meldert en Lummen Centrum. Volgend jaar wil het gemeentebestuur van Lummen de volgende fase opstarten, namelijk een fietsverbinding tussen het kruispunt van de Grote baan, waar momenteel een rotonde wordt
aangelegd, en de Geeneindestraat. Momenteel wordt er ook aan plannen gewerkt om langs de N725 op termijn ook fietspaden aan te leggen vanaf de Mellaerstraat tot in het centrum van Lummen.

Bekijk alle artikels uit Lummen