Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Lummen: Gezellige en veilige speelstraten in Lummen (22 juli 2021)

Deze zomer worden er 7 straten omgetoverd tot speelstraten. De straten worden van 9u tot 20u afgezet voor een bepaalde periode zodat de Lummense kinderen zonder zorgen op straat kunnen spelen. Het is de eerste keer dat de speelstraten worden ingericht op basis van een nieuw reglement dat de gemeenteraad eerder dit jaar goedkeurde.

Wim Vangeel, schepen van jeugd: "Een speelstraat is een straat of een gedeelte ervan dat, na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen, tijdens de afgesproken data en uren wordt afgesloten voor spelende kinderen. Op deze manier garandeert onze gemeente dat de jeugd zonder zorgen op straat kan spelen. Enkel voertuigen van bewoners van de straat zijn toegelaten als er stapvoets wordt gereden. Het is de eerste keer dat de speelstraten worden ingericht op basis van een nieuw reglement dat de gemeenteraad eerder dit jaar goedkeurde. Het is een mooi resultaat dat 7 straten een aanvraag hebben gedaan en zich hier voor engageren. De inwoners hebben de keus hoe lang de speelstraat wordt georganiseerd. Dit kan 1 vaste keer per week, 3 opeenvolgende weekends of 1 tot 3 volle weken."

Er moeten minstens 3 bewoners zich engageren als speelstraatverantwoordelijke. Zij staan in voor het plaatsen en weghalen van de hekken, het toezicht houden tijdens de speelstraaturen en zijn de contactpersoon voor bewoners en de gemeentelijke diensten. De speelstraat kan enkel ingericht als 66% van de straatbewoners akkoord gaat.

Volgende straten werden goedgekeurd als speelstraat. Tijdens de aangevraagde periode van 9 uur tot 20 uur worden volgende straten afgezet:
Begijnhofstraat: 16 tot en met 31 augustus 2021
Heidestraat:19 tot en met 8 augustus 2021
Hoefstraat: 3 + 4 juli, 10 + 11 juli en 17 + 18 juli 2021
Jantenstraat/Boskestraat: elke woensdag in juli en augustus 2021
Oudestraat: 9 tot en met 29 augustus 2021
St-Lambertusstraat: 19 tot en met 8 augustus 2021
Steenstraat: elke maandag in juli en augustus 2021Communicatie Lummen

Bekijk alle artikels uit Lummen