Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Lummen: Negen elektrische politiewagens voor wijkpolitie Hasselt en Lummen (2 juli 2021)

De voertuigen van de wijkdiensten van de politie Limburg Regio Hoofdstad waren dringend aan vervanging toe. De politiezone koos ervoor om voor het eerst elektrische voertuigen aan te kopen. "Als politiezone hebben wij een maatschappelijke voorbeeldfunctie", zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege Steven Vandeput. "De aankoop van deze elektrische wagens is de eerste stap in de vergroening van het wagenpark van onze politiezone."

De politiezone koos voor Volkwagens ID3. Het is voor het eerst dat dit type voertuig in Belgiƫ wordt omgebouwd tot een politievoertuig met striping, zwaailicht en een sirene. De voertuigen hebben een rijbereik van 420 kilometer, ideaal voor de wijkinspecteur.

Er werden in totaal 9 wagens aangekocht, goed voor een totaalbedrag van 420.000 euro. "De wijkinspecteurs van Hasselt nemen 6 wagens in gebruik, 3 stuks nemen we vandaag mee naar het wijkkantoor van Lummen", zegt burgemeester Luc Wouters.

Ook in de toekomst blijft de politie Limburg Regio Hoofdstad inzetten op milieuvriendelijke wagens. Eind dit jaar worden er 3 elektrische voertuigen geleverd voor de wijkpolitie in Diepenbeek en 2 voor de inspecteurs in Halen.

Aan alle kantoren van de politiezone worden, gelijktijdig met de ingebruikname van de elektrische voertuigen, laadstations geplaatst.


Foto: Politie Limburg Regio Hoofdstad

Bekijk alle artikels uit Lummen