Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 september 2023

Lummen: Valse messenslijper op ronde (13 mei 2021)

De afgelopen weken noteerde de politie Limburg Regio Hoofdstad twee klachten van inwoners van Lummen die werden opgelicht door een valse messenslijper. De politie vraagt om extra alert te zijn voor deze praktijken en zo snel mogelijk de politie te contacteren.

De twee inwoners van Lummen werden opgelicht door een man die plots ongevraagd in hun woning stond en aangaf dat hij de messen en scharen kwam slijpen. Hij vroeg hier vrij hoge bedragen voor. Wanneer de man de woning verliet, bleken de messen en scharen echter niet geslepen te zijn. De slachtoffers hadden hem wel betaald.

Bij één van de slachtoffers keerde hij later terug en maakte haar nog meer geld afhandig door middel van een wisseltruc.

De politie vraagt om extra alert te zijn wanneer iemand plots bij jou thuis opduikt en aanbiedt om messen en scharen te slijpen. Betaal zeker nooit voor je gecontroleerd hebt of het werkje ook effectief uitgevoerd is.

Word je benaderd door een messenslijper en vertrouw je het zaakje niet? Contacteer de politie dan onmiddellijk via het noodnummer 101.


Bekijk alle artikels uit Lummen