Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 september 2023

Lummen: Lummen en KBM investeren in sociale 65+ flats (27 april 2021)

De gemeente/OCMW Lummen en de Kantonnale Bouwmaatschappij van Beringen (KBM) werken samen aan een bouwproject van 15 nieuwe sociale huurappartementen voor senioren op de site van het rustoord Meerlehof. Op de gemeenteraad van april werd hiervoor een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd. Dit is de eerste keer dat in Lummen wordt geïnvesteerd in sociale appartementen speciaal voor 65-plussers.

Wim Vangeel, schepen van ruimtelijke ordening: "In het kader van de opmaak van het meerjarenplan werd gekozen om op de site van het Meerlehof KBM de opportuniteit te geven om een nieuwbouw met sociale huurappartementen op te richten. We willen ook de specifieke doelgroep van 65-plussers de kans geven om een modern sociaal huurappartement te betrekken. Voor het ontwerp van dit bouwproject zal KBM voor de zomer een architect aanstellen. Het voormalig rustoord wordt gesloopt begin 2022. Momenteel is het contrast tussen de twee gebouwen op de site dan ook enorm. In het voorjaar van 2023 start normaliter de bouw van het gemeenschappelijke bouwproject."

Het gemengd project wordt gerealiseerd op de grond waarop momenteel het voormalig rustoord Meerlehof gelegen is, Wijngaardstraat 15 te Lummen. Het is een bouwproject van een 15-tal appartementen (3 bouwlagen van Max. 500m²) voor senioren die via een gemeentelijk lokaal toewijzingsreglement met voorrang worden toegewezen aan 65-plussers.

Daarnaast wordt er ook een ondergrondse polyvalente (berg)ruimte voor het OCMW voorzien. Dit project in een mooi vervolg op het bouwproject van KBM in de Ketelstraat.

Op de gemeenteraad van april werd een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd. KBM koopt het afgebakend stuk grond van de Gemeente /OCMW en krijgt dus de volmacht om op te treden als bouwheer. De gemeente Lummen/OCMW staat in voor de kostprijs van de polyvalente ruimte en de omgevingsaanleg bij de zorgcampus. De bouw van de appartementen en de omgevingsaanleg op het grondaandeel neemt KBM voor zijn rekening.

Ine Baptist, directeur KBM: “In Lummen stonden er bij KBM 987 kandidaat-huurders op de wachtlijst in 2020. De gemiddelde wachttijd bedroeg toen 7 jaar en 3 maanden. De bouw van de wooneenheden op Meerlehof komen dus zeker als geroepen voor vele kandidaten die wachten op een sociale huurwoning."Foto: Directeur Ine Baptist en schepen Wim Vangeel
Communicatiedienst Lummen

Bekijk alle artikels uit Lummen