Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Lummen: Bibliotheek Lummen zet in op digitalisering (28 maart 2021)

Lummen zet verder in op digitalisering, ook in de bibliotheek. Je lidgeld of een boete betalen kan vanaf nu online via je Mijn Bibliotheek-account. Ook de inleverschuif kreeg onlangs een digitale upgrade. "Onze leden zijn op die manier minder afhankelijk van de openingsuren en onze werking wordt zo een stuk klantvriendelijker", zegt schepen Romi Soors.

Boeken inleveren kon al 24/7 via de inleverschuif. Onlangs werd deze schuif volledig geautomatiseerd waardoor de ingeleverde boeken onmiddellijk verwerkt worden en van je bibliotheekkaart gehaald worden.

Schepen Romi Soors: "De inleverschuif opent automatisch van zodra je een uitgeleend bibliotheekboek voor het symbool houdt. De schuif herkent het uitgeleende boek en opent de klep zodat je jouw boek in de bus kan leggen. Van zodra de klep terug sluit en het groene licht niet meer knippert, kan je het volgende boek laten inlezen. Na het inleveren heb je de mogelijkheid om per mail een inleverbevestiging te ontvangen."Boeken inleveren kon al 24/7 via de inleverschuif. Onlangs werd deze schuif geautomatiseerd waardoor de ingeleverde boeken onmiddellijk verwerkt worden.
Foto: Dienst communicatie Lummen

Bekijk alle artikels uit Lummen